Domaniç Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Yiğit’in kaleme aldığı haber şöyle;

Neredeyse her yerel seçim öncesi Domaniç halkına bir hayvan pazarı vaadi verilir ancak verilen vaatler yerine getirilmez. Halkta umudunu bir sonraki yerel seçimlere bırakır yine olmadıysa adayı değiştirir. Yeni aday da aynı vaatleri verir iktidar olur ve kendinden öncekilere ayıp olmasın diye o da verdiği vaatleri yerine getirmez.

Yüzyıllardır var olan Domaniç’te halkın çoğu çiftçidir üreticidir. Giderek azalsa da ciddi oranda hayvan yetiştiricisi de vardır. Hatta bazı köylerimiz geçimini tamamen hayvan üreticiliğinden sağlar. Buna rağmen Domaniç’in bir hayvan pazarı yoktur ve hiç olmamıştır.

Ekolojik şartlar gereği Domaniç arazisi gezen hayvan yetiştirmek için tam bir cennet olsa da ne halk ne de yetkililer bunun farkındadır.

MARKA OLACAK BİR İLÇE

İstenilirse Domaniç, hayvancılıkta, hayvan ürünlerinde eti ile sütü ile bir marka bile olabilir ki çoğu et lokantaları bunun çoktan fark etmiş iş yerinin etini Domaniç’ten karşılamaktadır.

Ancak Domaniç’te ne yetkililer ne siyasiler hayvan üreticilerini dikkate almaz, önemsemez, seçimlerde siyasiler siyasi sözü verip sonra kulak asmaz…

Domaniç’te İnternet Kesintisi Sanayi Esnafını Çileden Çıkardı Domaniç’te İnternet Kesintisi Sanayi Esnafını Çileden Çıkardı

İLÇENİN BİR AYIBI

Özellikle kurban bayramlarında üretici de alıcı da çok sıkıntı çeker. On binlerce hayvanı olan Domaniç’in bir hayvan pazarı olmaması İlçenin bir ayıbıdır.

Kurban Bayramı’na bir ay kaldı. 16 Haziran 2024 Pazar günü Bayram.

Hayvan pazarı nereye kurulacak? Yine sanayinin oralarda tozun toprağın içine mi ?

Hayvanları pazara taşımakta alınan kurbanı eve götürmekte ciddi bir sorun.

Pazar alanının ulaşımı bir dert, tuvaleti lavabosu ayrı dert.

YETKİLİLER BU SORUNA KULAK VERİN

Domaniçli hayvan üreticileri hiç olmazsa Kurban Bayramı için temiz ve her türlü insani ihtiyaca cevap verecek bir pazar yeri istiyor.

Editör: Serdar Yiğit