Domaniç TÜGVA İlçe temsilcilisi Hüseyin Kahya, gazetemize yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Nasipse geçen ay Domaniç imam hatip orta okuluna zeka sınıfı açmıştık. Bu ay da gerekli hazırlıkları bitirdik ve bilim ve proje sınıfını açtık. Hidroponik sistemle de çocuklarımıza ilk proje heyecanını yaşattık çok şükür. Bu sistem Domaniç gibi toprağı verimsiz olan bölgeler de daha verimli ürün alabilmek için kullanılan bir su kültürü. Ortaokuldaki çocuklarımızın botanik bilimini sadece teorik olarak değil uygulamalı olarak görmeleri ve diğer ülkelerde ki akranlarına göre daha avantajlı olabilmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu bilim sınıfını öğrencilerimize daha fazla faydalı olabilmemiz için bize açan imam hatip Ortaokulu müdürümüz Enes hocama, ayrıca Ümmet-i Muhammed'in çocuklarının her geçen gün daha fazla imkana sahip olabilmesi için çalışan ilçe milli eğitim müdürümüz Mehmet hocama da ayrıca teşekkür ediyorum. 

Tügva olarak her zaman "Yaradan Rabbi'nin adıyla oku!" ayetini başımızın tacı ettik ve evlatlarımızın bir İbn-i Sina, Biruni veya Cezeri olabilmeleri umuduyla elimizde ki imkanlarımızla, seferberliğimize hız kesmeden devam ediyoruz inşallah. 

Nasipse "Kitap Kurdu" yarışmamız 30.04.2023 tarihinde ilçe merkezimizde yapılacaktır. Tekrardan tüm öğrencilerimize hatırlatmak isterim. Ayrıca sanata çok değer veren Tügva ailesi olarak bu kitap okuma yarışmasının ardından bir de Resim yarışmamız olacak. Bu yarışmamız da "Resimlerle Kırk Hadis" isimli bir yarışma olacak inşallah. Kitap kurdu yarışmamız da evlatlarımızın edebi yeteneklerini gözlerken, bu yarışmamız da ise daha çok resim ve hat sanatı yeteneklerini değerlendireceğiz. Elbette bu yarışmamız da ödüllü olacak ve öğrenci kardeşlerimize zamanı gelince bildirilecek. 

Domaniç ve bu bölgede yaşayan Ümmet'in evlatları için var gücümüzle çalışmaya, evlatlarımıza destek olmaya devam etmek istiyoruz. İnşallah bu İmamhatip Ortaokuluna açılan zeka ve bilim sınıflarıyla ilçemizde ki öğrenci sayımızı arttıracak ve kaliteli eğitimi diğer ilçeler veya il merkezleri yerine kendi bulundukları ilçe de öğrencilerimiz ulaşabilecek. Domaniç'in imanlı nesli için çalışmaya devam ediyoruz. İnşallah her gün bir öncekinden güzel olacak. Yarınlar Domaniç' in aklı selim evlatlarına emanet olacak..”.NAZLICAN YİĞİT

Editör: Serdar Yiğit