BİRLİK VE BERABERLİK EKSİKLİĞİ UCUZLUĞUN SEBEBİ GÖRÜLÜYOR

Domaniç, ceviz üretimindeki büyük yatırımların meyvelerini toplarken, bölgedeki ceviz üreticileri fiyatlar konusunda memnun değil. Cevizde adeta bir marka haline gelen Domaniç bölgesi, bu başarıya rağmen üreticilerin birlik ve beraberlik eksikliği nedeniyle fiyatların düşük olduğunu düşünüyor.

“FİYATLAR ARTTI ANCAK YETERLİ DEĞİL”

Çakıl Köyü'nden İbrahim Okumuş, geçen yıl 7-8 ton ceviz ürettiklerini ve bu yıl benzer bir üretim miktarına ulaştıklarını ifade etti. Ancak, fiyatların geçen yıla göre artmasına rağmen hala yetersiz olduğunu belirtti. Domaniç'teki üreticiler arasında birlik ve beraberlik eksikliği olduğuna dikkat çekerek, pazarlama konusunda daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi. Okumuş, Domaniç'te yıllık 100 ton ceviz üretildiğini ve bu gelir kaynağının korunması ve artırılması için yöneticilerin daha fazla destek vermesi gerektiğini vurguladı.

“YAĞIŞ DURUMU DA ÜRETİM VE FİYATLARI ETKİLEDİ”

Aksu Köyü'nden Hasan Koyun, bu yılın hava koşulları nedeniyle verimin düşük olduğunu ifade etti. Ancak, ceviz işini gönül işi olarak nitelendirerek, herkesin bu işe katılması gerektiğini belirtti. Domaniç cevizlerini öven Yusuf Kul, bu yılki ürün miktarının düşük olduğunu ancak kalitesinin harika olduğunu söyledi. Geçen seneye göre üretimde bir düşüş yaşandığını ifade eden Kul, önümüzdeki yıl için daha bereketli bir üretim dileyerek Domaniç'in cevizlerinin kalitesini övdü.

Editör: Serdar Yiğit