İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mesut Aytekin 7 Ocak Cumartesi gecesi, 24 TV'de Türk Basın Tarihinin Bilinmeyenleri hakkında konuştu.

Osmanlı'da basın tarihinden günümüz gazete ve gazeteciliğine dair tüm bilinmeyenlerin konuşulduğu programda,  Gazeteler ilk nasıl oraya çıktı?  Osmanlı'da ilk Resmi Gazete hangi padişah döneminde basıldı?  Türkiye'de gazete ve gazetecilik kavramı nasıl gelişti? Gibi sorular yanıt buldu.

Doç. Dr. Mesut AYTEKİN Kimdir? 

1981 Çukurca doğumlu olan Aytekin, ilk, orta ve lise eğitimini aynı ilde tamamladı. İÜ İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Bölümü'nü 2003 yılında birincilikle bitirdi. Aynı yıl İÜ Sosyal Bilimleri Enstitüsü Radyo TV Sinema Ana Bilim Dalı'nda lisansüstü eğitimine başlayan Aytekin, “Korku Sinemasında Vampir Filmleri ve Korku Sinemasının Tarihsel Sürecinde Değişen Vampir İmgesi” başlık teziyle 2006 yılında yüksek lisansını, “Türk Milliyetçiliğinin 2000 Sonrası Türk Sineması'na Yansıması (2005-2011)” başlıklı tezi ile 2012 yılında doktorasını tamamladı.

İstanbul Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nde 7 yıl görev yaptı. İstanbul Üniversitesi Web Televizyonu olan İÜWEBTV'nin kurucuları arasında yer aldı ve içerik koordinatörü olarak farklı türlerde birçok programın çekilmesini sağladı.

Kısa film ve belgeseller çeken Aytekin'in, Türk Sineması, korku sineması, senaryo, sinema-reklam ilişkisi, sinemada türler, yeni medya ve sinemanın farklı konularında makale, bildiri ve kitap çalışmaları bulunmaktadır. 6 kitabın editörlüğünü üstlenen Aytekin, 26 kitapta bölüm yazarlığı yapmıştır. Ayrıca Rengâhenk, Düşünce, Lacivert, Nihayet gibi farklı dergilerde sinema, medya ve iletişimle ilgili yazılar kaleme almıştır.

Evli ve iki çocuk babası olan Aytekin, halen İÜ İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Bölümü Radyo Televizyon Ana Bilim Dalı'nda doçent olarak akademik hayatına devam etmektedir.

Editör: Serdar Yiğit