Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatıyla okul öncesi tüm öğrencilere ücretsiz yemek uygulamasının başladığını ifade eden İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Şentürk, "Ülkemiz genelinde 1,8 milyon öğrenciye ücretsiz yemek hizmeti verilmekteyken Millî Eğitim Bakanlığımızın aldığı kararla, 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminden itibaren kademeli olarak 5 milyon öğrenciye ücretsiz yemek hizmeti verilmesi planlandı. Yeni uygulama ile taşımalı öğrenciler ile anaokulu ve anasınıfındaki öğrencilerin tamamına ücretsiz yemek verilmektedir” diye belirtti.

556 ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ YEMEK

Bu kapsamda okulların açılmasıyla birlikte, Domaniç’te okul öncesi eğitime devam eden öğrenciler öncelikli olmak üzere, kademeli olarak, Bakanlığın belirlediği kapsamdaki 556 öğrenciye bir öğün ücretsiz yemek verilmeye başlandı.

TÜM TEDBİRLER ALINDI

Millî Eğitim Müdürü Şentürk, “Hizmet alımı yolu ile alınan yemekler sıcak ve hijyenik olarak öğrencilerimize zamanında servis edilmesi, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için tüm tedbirlerimizi almış bulunuyoruz. Ücretsiz yemek hizmetinin öğrencilerimize sunulmasında emeği bulunan tüm personelimize teşekkür ederiz" dedi.

Editör: Serdar Yiğit