Diyaliz hastaları ve hemşireleri tarafından birlikte organize edilen piknik, Topuk Yayla Tabiat Parkı'nda gerçekleşti. Katılımcılar, parkın huzur veren atmosferinde mangal keyfi yaparken, canlı müzik eşliğinde keyifli anlar yaşadılar.

MAHALLİ SANATÇI MEHMET DEMİRÖZ DE KATILIM SAĞLADI

Piknik etkinliğini, sazıyla ve sesiyle neşelendiren Kültür Bakanlığı sanatçılarından Kütahya Mahalli Sanatçısı Mehmet Demiröz de, 2022 yılında böbreklerinin iflas etmesi sonucu diyalize bağlandığını ve haftada üç kez diyalize girdiğini belirtti.

Hastaların moral bulması için böyle bir etkinlik düzenlemeye karar verdiklerini söyleyen Demiröz, "Bugün hastalarla, aileleriyle ve burada çalışan hemşire arkadaşlarımızla bir araya geldik. Sazlı sözlü, mangallı ve semaverde çayımızla keyifli bir piknik gerçekleştirdik" dedi.

ORGAN NAKLİNİN ÖNEMİNİ HATIRLATTI

Ayrıca Mehmet Demiröz, organ nakli beklediklerini ve bu konuda vatandaşların duyarlı olmasını istediklerini dile getirdi. Organ bağışının önemine vurgu yapan Demiröz, "Hepimiz organ bekliyoruz. Organ nakli yapılırsa, diyalize girmemize gerek kalmaz. İnşallah organ nakli ile hepimiz beklentilerimize erişiriz. Duyarlı olan herkese teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Editör: Serdar Yiğit