YANGIN, SARUHANLAR KÖY OKULU ARAZİSİNDE ÇIKTI

Yangın, bugün öğleden sonra Domaniç ilçesine bağlı Saruhanlar köyünde bulunan okul arazisinde çıktı. Yangını fark eden köylüler hem birbirlerine haber verdiler hem de itfaiyeyi arayarak yardım talebinde bulundular. Okul arazisi dışına çıkarak köydeki evlere ve diğer orman arazisine sıçraması düşünülen yangın, köylüler nezdinde büyük paniğe neden oldu.

KÖYLÜLER EL BİRLİĞİYLE YANGINA MÜDAHALE ETTİLER

Yangının fark edilmesiyle birlikte itfaiye ekiplerinden yardım istenilse de ekipler gelene kadar köylüler de boş durmayı tercih etmedi. Saruhanlar halkı, beklemek yerine hemen köyde bulunan su tankeriyle yangına müdahale etti. Köylülerin müdahalesi sonucunda yangın büyümeden önlendi ve kontrol altına alındı.

İTFAİYE EKİPLERİ SOĞUTMA VE KONTROL ÇALIŞMALARI YÜRÜTTÜ

Yangının köylüler tarafından çepeçevre önlenmesi ve kontrol altına alınmasının ardından itfaiye ekipleri de köye intikalin ettiler. İtfaiye ekipleri, yangını tamamen söndürmek ve soğutma işlemlerini yapmak üzere faaliyet yürüttüler. Öte yandan köylülerin hızlı ve etkili müdahalesi, okul alanında çıkan yangının büyümeden kontrol altına alınmasını ve çevreye sirayet etmesini önlemiş oldu.

Editör: Serdar Yiğit