TERMAL KAMERAYA SAHİP DRONE, ARAMA FAALİYETLERİNE DAHİL EDİLDİ

Çukurca beldesinde yaşayan Selim Ece'nin 4 Ekim Çarşamba gününden beri kayıp olması, ailesi tarafından kayıp başvurusuyla bildirildi. İhbarın ardından, yerel kolluk kuvvetleri ve arama kurtarma ekipleri tarafından başlatılan çalışmalar duraksamadan devam ediyor. Arama faaliyetlerine destek olmak amacıyla İNDAK, termal kamera donanımına sahip bir drone kullanmaya karar verdi. Faaliyetlerin bir parçası olarak şu andan itibaren termal kamera ile donatılmış bir drone kullanılmaya başlandı.

“UMARIM AMCAMIZI SAĞ SALİM BULURUZ”

İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Derneği yöneticisi Alemdar Hasan Kılıç, yaptığı açıklamada, Selim Ece'yi bulmak için 30 kişilik bir ekiple ormanlık alanda arama faaliyetlerine başladıklarını belirtti. Ayrıca, Ece'yi tespit etmek amacıyla termal kameraya sahip bir dronu kullanacaklarını ifade etti. Kılıç,

"Selim Ece amcamızı bir haftalık kayıp olarak aramak için buradayız. Dört bayan ve 26 erkekten oluşan 30 kişilik bir ekip olarak geldik. İki gün boyunca arama faaliyetlerine devam edeceğiz ve umarım amcamızı sağ salim buluruz" dedi.

DOMANİÇ, SELİM AĞA İÇİN AYAKTA

Öte yandan, ilçede hemen hemen herkes tarafından tanınan ve sevilen Selim Ece için tüm Domaniçliler bir şeyler yapmaya çalışıyor. Arama faaliyetlerine birçok ilçe sakini gönüllü olarak katılıp destek vermeye çalışırken diğer ilçe sakinleri ise dualar ederek ve çalışma yapanlara ihtiyaçları konusunda yardım ederek destek sağlıyor. 4 Ekim’den beri kayıp bulunan Domaniç’in Selim Ağa’sı için yapılan arama faaliyetlerinden olumlu bir haber duyulması ümit ediliyor.

Editör: Serdar Yiğit