DomaniçTavşanlı çevre yolu, duble yol inşaatında, yükseltilen yolun doğu tarafına istinat duvarı yapıldı.

2013 yılında yapımı sırasında da tüm itirazlara rağmen yığma taş ve yar kumuyla yapılan duvar aralarındaki betonlar zamanla döküldü. Son zamanlarda taşlarda düşmeye başladı.

Her gün yüzlerce aracın ve bir o kadar da öğrencinin geçtiği yol, tehlike saçmaya başladı. Bölge sakinleri istinat duvarının bir an önce tamir edilmesini istiyor.

DİLEKCEMİZ DİKKATE ALINMADI

2013 yılında daha duvar yapılırken Karşıyaka muhtarı Güven Karaduman, yüklenici firmanın duvarda kum ve beton yerine yar kumu kullanıp yığma duvar yaptığından dolayı itiraz ettiğini ilgili makamlarada defalarca dilekçe yazdığını ama ciddiye alınmadığını söylüyor.

Muhtarlar ve vatandaşların tepkisi üzerine Domaniç Gazetesi de duvarla ilgili haberler yapmıştı . Ancak o günlerde kimselerin dikkate almadığı yol aradan geçen 10 yıl içinde dökülmeye başladı.

Taşların arasındaki yar kumuyla hazırlanan beton kısa sürede dökülüp boşluklar oluşturdu. İklimsel etkenler ve yoldan geçen araçların titreşimi ile taşlarda yere düşmeye başladı.

12 bini aşkın Domaniçli sandık başına gidecek 12 bini aşkın Domaniçli sandık başına gidecek

Yetkililer, Eylül gibi Domaniç-Tavşanlı yolunun asfaltlama çalışmalarının tamamlanacağını ondan sonra da burada bir çalışma yapabileceklerini söylediler.

Aradan geçen zamanda ne Domaniç Tavşanlı yolu asfaltlandı ne de Karşıyaka köprüsü ile istinat duvarına bir işlem yapılmadı. Vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine gidip fotoğrafladığımız istinat duvarının tehlikeli boyuta ulaştığı görüldü.

Şimdi Domaniçliler yetkililerden Karşıyaka köprüsünün ve istinat duvarının bir an önce yapılmasını istiyorlar.

Editör: Serdar Yiğit