Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen şube ve sınıf belirleme kuraları, velilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Domaniç İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Oktay Yavuz’da kura çekimini gözlemledi.

HER ÖĞRENCİ KENDİ KURASINI ÇEKTİ

2023-2024 eğitim- öğretim yılında ilkokul birinci sınıfa başlayacak olan 72 öğrencinin şube ve öğretmenleri belirlenirken, velilerin katılımıyla büyük bir heyecan yaşandı. Kız ve erkek öğrencilerin eşit dağılımının sağlanması için kuralar ayrı ayrı çekildi ve her öğrenci kendi kurasını çekti.

Ayrıca, 1. sınıflar için oluşturulacak 3 şube için öğretmenler de kura ile belirlendi.

Bu adil yöntemle her öğrenci ve öğretmen, gelecek eğitim öğretim yılına büyük bir heyecanla başlamaya hazırlanıyor.

Yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Hisar İlkokulu Müdürü Cihat Kardaş, İlkokul 1.sınıf öğrencilerinin uyum haftasının 4-8 Eylül tarihleri arasında uygulanacağını belirtti.

Öğrenci ve velilere şube öğretmenleri tarafından uyum eğitimi sürecinde okulun tanıtımı ve 2023-2024 eğitim-öğretim yılında uygulanacak program hakkında gerekli bilgilendirmelerin yapılacağını da ekledi.

Veliler için ise bu süreçte seminerler düzenleneceği ve ailelerin çocuklarının eğitim sürecine daha etkin bir şekilde katkı sağlamalarının hedeflendiği ifade etti.

Editör: Serdar Yiğit