Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin çok huzurlu bir ortamda geçtiğini ve bu sebeple bu güven ortamını sağlayan İlçe Kaymakamı, Domaniç Belediye Başkanı, siyasi parti temsilcileri, sandık görevlileri ve sabahın köründen gecenin yarısına kadar güven saygıyla hizmet eden jandarma ve polis teşkilatlarına yürekten teşekkür ettiğini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Domaniç İlçe Sekreteri Engin Uysal,  “İnanıyorum ki 28 Mayıs’ta tekrarlanacak genel seçimlerde cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yine aynı güven huzur ortamında geçireceğiz” dedi.

Uysal, yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

TERÖR BELASI BİTECEK

“Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim terör örgütleri ve teröristlerle hiçbir ilişkimiz yoktur ve olmayacaktır. Ülkemizin bütünlüğü ve güvenliği için her türlü önlemi alacağız. Terör belasına en kısa sürede bitireceğiz.

KATİLLER YARGILANACAK

Şehit emniyet müdürümüz Ali Gaffar Okan’ı katillerini ve onları serbest bırakanları en kısa sürede adaletin önüne çıkaracağız ve hak ettikleri cezaları almalarını sağlayacağız. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanımız Merhum Sayın Sinan Ateş'in katillerini mutlaka adaletin önüne çıkaracağız. Yargılanmalarını sağlayacağız.

DİYANET KAPATILAMAZ

Bildiğiniz gibi Diyanet İşleri Başkanlığı Cumhuriyet Halk Partisi tarafından kurulmuştur. Kapatılması düşünülemez kapatılamaz. Bu konudaki suçlamaları reddediyoruz. Herkesin inancına saygı duyulacak, kimse inancı, düşüncesi, kılığı kıyafeti, kimliği nedeniyle ötekileştirilmeyecek. Tüm halkımızın barış, sevgi, huzur dolu bir ülkede yaşaması adına her türlü çalışmayı yapacağız.

TORPİL KALKACAK

Mülteci sorununu hiçbir insan zarar görmeden çözeceğiz. Misafirlerimizi en kısa sırada ülkelerine uğurlayacağız. Memur ve işçi alımlarında torpile mutlaka kaldıracağız. Liyakata önem vereceğiz. İnanıyoruz ki devlet liyakatli ellerde yükselir.

EMEKLİLERE 15 BİN TL

Tüm emekli yurttaşlarımıza, asgari ücret tutarında bayram ikramiyesi ödeyeceğiz. Ramazan Bayramından kalma bir 6.500 TL var. Kurban Bayramı’nda ikisiyle birlikte 15.000 TL’yi tüm emeklilerimiz hesabına mutlaka yatacak.

KADINLARA MAAŞ

Evine asgari ücretten az gelir gelen tüm kadınlarımıza, asgari ücret düzeyinde maaş bağlayacağız. Sigorta primlerini ödeyeceğiz. Emekli olana kadar böyle devam edecek. Her kadınımız emekli maaşı mutlaka alacak.

ÇİFTÇİLERİN PİRİMLERİ ÖDENECEK

30 yaşından küçük çiftçilerimizin 30 yaşına kadar sigorta primlerini ödeyeceğiz. Çiftçimize ucuz mazot, gübre, ekipman, yem, veteriner, Ziraat mühendisliği desteği mutlaka sağlayacağız. Çiftçimizin ve köyümüzü yeniden ayağa kaldıracağız.

EŞİTLİK YAKALANACAK

Eğitimde fırsat eşitliğini mutlaka yakalayacağız. Hiçbir öğrencimizi, hiçbir ailemizi zor durumda bırakmayacağız. Özel dersle, özel eğitim kurumlarına mahkûm etmeyeceğiz. Hiçbir hastamızın özel hastanelerde yüksek ücretler ödeyerek tedavi edilmesini önleyeceğiz. Devlet hastanelerinden randevu alamıyoruz, doktor yok, 15 - 20 gün, bir ay sonrasına randevu veriliyor MR’lar 3 ay 4 ay sonrasına veriliyor, bu sorunu çözeceğiz. Doktorlarımızı yeniden kazanacağız. Hastane personelimize yeniden kazanacağız. Mutlaka her bireyin sağlığı kolay ulaşımını sağlayacağız.

ADLİYE TEKRAR AÇILACAK

Bir de 22 yıl AK Parti iktidarında neler kaybettiğimizi hepimiz biliyoruz. Bir adliyemiz vardı gitti. Mutlaka getireceğiz. Domaniç adliyesini mutlaka açacağız.

ASKERLİK ŞUBESİ GERİ GELECEK

Askerlik şubesi vardı kaybettik. Onu mutlaka geri getireceğiz.

YÜKSEK OKUL ESKİ GÜNLERİNE DÖNECEK

Yüksek okul var bir de giderek öğrenci kaybeden. Öğrencinin sayısını tekrar çıkartacağız. Geçerli bölümleri açacağız, yeni bölümler ekleyeceğiz. Öğrencilerimizin barınma sorunu mutlaka çözeceğiz.

YAPTIK YİNE YAPARIZ

Bitmeyen tavşan yolumuz var, yılan hikayesine döndü, ondan önce de biz yapmıştık o yolu yine biz yaparız. Yapacağız hiç kimsenin şüphesi olmasın. İnegöl yolunu ısrar edeceğiz, 3 şeritli hale getireceğiz bunu en kısa sürede yapacağız. Çünkü birçok işçimiz o yollarda mağdur oluyor.

YARIM KALAN PROJELER BİTECEK

Bitmeyen hastane inşaatımız var. Umarım biter bitmesini temenni ederiz. Allah nasip ederse en kısa sürede kendi iktidarımızda faaliyete geçireceğiz. Bitmeyen ceza evimiz var, suyun içinde, yağmurun, karın çamurun içinde bekliyor, inşaat zarar görüyor, umarım onu da en kısa sürede bitireceğiz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Köylerin önemli sorunu var. Çoğu köyümüz kuyudan su basıyor. Bulanık su içiyor, o insana yakışır bir durum değil. Bunu mutlaka halledeceğiz. Herkesin temiz suya ulaşmasını sağlayacağız. Çünkü su hayattır. Domaniç’in tüm sorunları biliyoruz. Biz çözeriz, çözeceğiz. Kuruluşun toprağı Domaniç, Millet İttifakı’nda hak ettiği değeri mutlaka alacak hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum”

Editör: Serdar Yiğit