18 Haziran 2020 tarihinde Kütahya’da görevine başlayan Kütahya Valisi Ali Çelik geldiği günden buyana Kütahya’da önemli izler bıraktı. Halkın içinde olan ve sürekli vatandaşlarla bir araya gelen Kütahya valisi böylelikle ‘Halkın Valisi’ olarak anılmaya başlandı. Taraflı tarafsız herkesin büyük beğenisini kazanan Vali Ali Çelik’in Hakkari’ye atanması büyük üzüntü yarattı.

SOSYAL MEDYADA MESAJ YAĞMURU

Gece saatlerinde açıklanan Valiler kararnamesi ile Kütahya Valisi Ali Çelik, Hakkari Valisi olarak atandı. Çelik’in atama kararının duyulmasının ardından sosyal medyada çok sayıda yorum yer alırken, Kütahya’ya geldiği günden buyana hem insancıl hem samimiyet hem de devlet adamı vasıflarını en iyi şekilde yerine getiren ve halkın içinden ayrılmadan görev yapan bir isim olduğu vurgulandı. Kütahya’dan Hakkari’ye atanmasını üzüntüyle karşılayan vatandaşlar “Kütahya önemli bir devlet adamını kaybetti. Çalışkan, halkın içinde mütevazi biriydi. Kütahya için önemli bir kayıp. Çok üzgünüz” yorumları yapıldı.

KÜTAHYA’DA ÖNEMLİ GÖREVLER ÜSTLENDİ

Kütahya Valisi Ali Çelik Kütahya’ya atandığı günden buyana gerek yatırımların gerçekleşmesi, gerekse bütçe oluşturulması yönünde önemli hizmetlerde bulundu. Önceki dönem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yakın olan Vali Çelik, bu sayede Kütahya’ya önemli hizmetlerinde yolunu açmış oldu. Gerek STK’lar, gerekse iş dünyası olmak üzere herkesle önemli ilişkiler içinde olan Vali Ali Çelik, yaşanan sıkıntıları ise kısa sürede çözmeyi başardı. Bir Kütahyaspor aşığı gibi maçları kaçırmayan Vali Ali Çelik her maç sonrasında sevincini de üzüntüsünü dile getirerek taraftarlarında kalbinde taht kurdu.

TÜRKİYE GENELİNCE ÖNEMLİ GÖREVLER ÜSTLENDİ

Kütahya’da görev yaptığı süre boyunca ülkemizde yaşanan birçok olayda görevlendirilen Vali Ali Çelik, Kastamonu Bozkır’da sel felaketlerine, Güneydoğu depremlerinde Hatay’da koordinatör valilik görevlerini en iyi şekilde yerine getirdi. Gittiği her yerde gönüllere taht kuran Vali Ali Çelik, yeni görev yeri Hakkari’de de önemli işlere imza atması bekleniyor.

Editör: Serdar Yiğit