Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya teşkilatı il başkanı Selçuk Alıç, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ve dört milletvekili adayı ile seçim çalışmalarına her seçimde olduğu gibi Domaniç'ten başladı. 

MHP Kütahya milletvekili adayları Ahmet Erbaş, Murat Gül, Mehmet Dinç, Arzu Kurnaz ve Ülkü Gökçen Kehribar seçim startını ilk olarak Domaniç'ten verdi. Hayme Ana Türbesinde dua eden vekil adayları daha sonra, esnaf ziyaretinin ardından vatandaşlar ve depremzede ailelerle iftarda buluştu. Vekil Erbaş, ziyaret sonunda gazetemize açıklamalarda bulundu.

DOMANİÇ'TEN BİSMİLLAH DEDİK

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, burada yaptığı konuşmasında, “14 Mayıs'ta yapılacak hem cumhurbaşkanlığı seçimimiz hem de genel seçimlerimiz için bizde Milliyetçi Hareket Partisi olarak Domaniç'ten bismillah dedik.

HAYME ANA'DAN BAŞLAMAK ANANE OLDU

Önce Hayme Ana'da duamızı ettik, startımızı buradan verdik. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizde bir anane oldu bu. Seçim startını Osmanlı’nın doğduğu, anayurdu, Hayme Anamıza dua ederek başlatıyoruz. İlk siftahı burada beraber yaptık. 

SEVGİ SELİ İLE KARŞILANDIK

Burada gördüğümüz teveccüh, burada gördüğümüz duyarlılık, burada gördüğümüz sevgi selinin de 14 Mayıs'ta sandıklara yansıyacağına eminim. Takdir sonuçta vatandaşın, vicdanı kendileri ne takdir ederse. 

KADER SEÇİMİ

Yalnız bu seçim Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılına denk gelen çok önemli bir seçim. Bu bizim kader seçimi diyebileceğimiz niteliktedir. Bu konuda da özellikle Türk milletinin ve özelikle de Kütahya'da yaşayan vatandaşlarımızın sağ duyusuna teslim ediyoruz kendimizi. Elimizden geldiği kadar Milliyetçi Hareket Partisi olarak hem parti olarak hem teşkilatlarımız olarak hem de ben 27. Dönem Kütahya'nın milletvekili olarak elimden geldiği kadar Kütahya'yı anlatmaya çalıştım. 

TANITIM OLURSA HERŞEY GELİR

Yalnızca 'Kütahya seni bekliyor' kampanyasında 44 milyon insana ulaştık. Gördüm ki bu kadim şehrimiz kuruluşun ve kurtuluşun şehri dediğimiz burası maalesef civar illeri biraz daha genişletirsek bölgemizde biraz daha genişletirsek Türkiye'de çok fazla pr ve bilinirliği olan bir şehir değil. Bizim en büyük amacımız en büyük derdimiz dert edindiğimiz nokta Kütahya'nın tanıtımıydı. Çünkü eğer bir vilayet tanıtılırsa pr varsa oraya yatırımda geliyor, oraya turistte geliyor, oraya öğrencide geliyor. 

BİZİ DAHA GÜÇLÜ GÖNDERİN

Şimdi Domaniç yaylalarını anlatıyorum belki ama bunu mecliste ilk defa duyan milletvekili arkadaşlarım var, vatandaşlarımızın birçoğu da böyle. Kadim bir şehir diyorum Osmanlı buralarda kuruldu diyorum Hayme Ana'dan bahsediyorum herkes Ankara'dakiyle karıştırıyor. Kurtuluş Savaşı burada oldu diyorum. Geçen yıl yüzüncü yılını kutladık. Biz maalesef bunu anlatamamışız. 4 yıl boyunca 5. yılımız bu. Bunu yapmaya çalıştım. Ama gördüm ki tek başımıza bir parti milletvekili ancak bu kadar yapabiliyor. Şimdi kamuoyuna çıktık ve diyoruz ki bizi daha güçlü bir şekilde Ankara'ya gönderin çünkü biz Cumhur İttifakının içindeyiz. Çünkü biz sayın cumhurbaşkanımızı cumhurbaşkanı yapmak istiyoruz. Çünkü cumhur ittifakı olarak, biz iktidar olmak istiyoruz. Onları yaparken de MHP olarak Ankara'da daha güçlü bir şekilde nefes vermek istiyoruz” diye konuştu.
NAZLICAN YİĞİT

Editör: Serdar Yiğit