KÖYLÜLER VE GÖREVLİLER SEFERBER OLDU

Olay, çiftçi S.D.'nin (61) çiftliğinde meydana geldi. Yangın haberini alan komşuların hızlı ihbarı üzerine Domaniç Belediyesi itfaiyeleri, Domaniç Orman İşletme arasözleri, Tunçbilek ve Çukurca belediyelerine ait çok sayıda itfaiye aracı olay yerine sevk edildi. Ayrıca, köylüler tankerlerle itfaiyelere su taşıyarak yangına destek verdiler.

UZUN UĞRAŞLAR SONUCUNDA YANGIN SÖNDÜRÜLEBİLDİ

Yangın, ormanlık alana yakın bir alanda meydana geldiği için büyük bir paniğe neden oldu. Yangını söndürmeye çalışan ekipler, aynı zamanda yangının ormana sıçramasını önlemek için büyük bir çaba sarf ettiler. Çok sayıda itfaiye ekibinin yoğun çabalarına rağmen, samanlıkta başlayan yangın kontrol altına alınamayınca kepçeler devreye girdi ve alevlerin üstüne toprak atarak yangını kontrol altına aldılar.

20 BÜYÜKBAŞ HAYVAN YANGINDAN YOĞUN ÇABAYLA KURTARILDI

Sabaha karşı yangın kontrol altına alındı, ancak çiftlikteki 500 metrekarelik kapalı alan kullanılamaz hale geldi. Yangın sonucunda çiftlikteki 500 metrekare kapalı alan kullanılamaz hale geldi, aynı zamanda 2,500 balya ve hayvan yemi alevlere teslim oldu. Neyse ki, 20 kadar büyükbaş hayvan yangından canlı bir şekilde kurtarıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma ekipleri yangının neden kaynaklandığını incelemeye devam ediyor.

Editör: Serdar Yiğit