CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap ve CHP 3. Sıra Milletvekili Adayı Güler Ezgi Doğan Turan, gazetemize açıklamalarda bulundu.
Seçim çalışmalarının başlamasıyla birlikte, ilk adaylar ilçemize gelmeye başladı. 

Domaniç'te esnaf ziyaretinde bulunan CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap ve CHP 3. Sıra Milletvekili Adayı Güler Ezgi Doğan Turan, ilçe parti binasında gazetemize açıklamada bulundu. 

Yıllardır Domaniç'in sorunlarını dile getirmekten dilinde tüy bittiğini ifade eden CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap meclis kürsüsünde ve yerel medyada ilin problemlerini gündeme getirdiğini söyledi. 

Gazetemize konuşan Milletvekili Kasap, 

YOLU İKTİDARIMIZDA YAPACAĞIZ

“Buraya gelirken yine sıkıntı çektik, Domaniç – Tavşanlı ve İnegöl yolu yıllardır yapılmadı. Sürekli kaza oluyor biliyorsunuz, asit borun taşındığı, asit tankerlerinin devrildiği güzergah, bu yolun biran önce yapılması gerekiyordu yapmadılar, biz artık iktidarımızda yapacağız.
 
HASTANE VE AMBULANS SORUNU

Domaniç'in hastane sorunu ve ambulans sorunları var. Hala ilçemizde tek ambulans var. İlçe Entegre hastanesi hala bitirilemedi. Yıllar aldı, hekim sıkıntısı zaten var.

SU SORUNU HAT SAFHADA

Domaniç'in köylerinde, su sorunu hat safhada, bulanık su olmasının ötesinde şaibeli olan arsenikli su  sorunu var. Ayrıca hayvansal ve tarımsal alanda kullanılan su miktarı yetersiz. Göletler, Pazaralanı ve Yeşilköy göleti olacaktı yapılamadı. 

DOMANİÇ KAN KAYBEDİYOR

Gençlerin ve ilçe de yaşayanların istihdam sorunu hat safhada, tarım ve hayvancılığı bitirdikleri için şu anda İnegöl'de çalışan ve daha sonra terk edip tamamen İnegöl'e yerleşen çok sayıda gencimiz var. Domaniç kan kaybediyor. 

SENEYE KÖMÜR YOK, TEDBİRDE YOK

En önemli sorunlardan biri de dibinde kömür işletmesi olmasına rağmen, Domaniç'te kömür bulunamıyor. Önümüzdeki sene içinde burada kullanımına yönelik kömür bulunmayacağı yönünde yetkililer açıklıyor, tedbir alınamıyor. Zaten de çok pahalı. Dar gelirli olan çoğunlukla asgari ücretle çalışan ve emekli olan Domaniç'te kömür sıkıntısını daha önce de gündeme getirmiştik. 

İKTİDARDAN BEKLENTİMİZ KALMADI

Artık Ak Parti iktidarından bu konularda bir beklentimiz kalmadı. Seçime sayılı günler kaldı. Biz çözeceğiz diyoruz. Özellikle yol ve sağlık ile ilgili sorunlarını biran önce çözülmesi gerekiyor. Bahar gelecek zaten, o baharda da bunların çözülmesi için gerekeni yapacağız” dedi.

CHP 3. Sıra Milletvekili Adayı Güler Ezgi Doğan Turan ise konuşmasında, Domaniç'in problemlerini çok iyi bildiklerini söyledi. 

BOŞ VAATLER VERMİYORUZ

Doğan Turan, “Problemleri özetlemek gerekirse vekilimizin de bahsettiği gibi hastane problemimiz, su ve sulamayla ilgili problemler, gençlerimizin istihdamı ve iş gücünün çevre il ve ilçelere kaymasıyla ilgili problemler başı çekiyor. 
Buradaki problemlerde bunlara ek olarak eğitim alanındaki giderek kötüleşen vasat ulaşan durum var. 
Kadınlarla ilgili ne yazık ki, hem istihdama katılmaları, hem de sosyalleşebilecekleri alanlarla ilgili sıkıntı yaşanıyor.
Ne yazık ki buradaki ilçeyi kısır bir döngüye sokuyor. Biz biliyoruz ki biz buradaki dertlerin problemlerinin çözümü olabileceğiz. Çünkü altılı masa olarak hazırladığımız ortak mutabakat metninde hem kadınların hem gençlerin daha hayata aktif şekilde katılabilmeleri için teşvik programları devreye sokacağız. Bunlar da hem il, ilçe bazında hem de tüm Türkiye genelinde toplu bir iyileşme hali yaratacak. Biz buradaki problemlerin farkındayız. Mevcut iktidarın yıllardır yaptığı gibi boş vaatler verip, daha sonra arkamızı dönüp buraya bırakıp unutmak gibi bir derdimiz yok. Birlikte burayı kalkındıracağız, ilk can suyunu biz vereceğiz Domaniç'e” diye konuştu.
MUSTAFA YİĞİT
SERDAR YİĞİT

Editör: Serdar Yiğit