Domaniç Gazetesinde 23 yıldan beri yazılar yazan, değişik derneklerde kurucu üye veya yönetim kurulu üyesi olarak görev alan, Domaniç için kendini, zamanını feda eden, hayallerini, fikirlerini, temennilerini büyük bir okuyucu kitlesi ile paylaşan ve Domaniç Gazetesini hiçbir zaman yarı yolda bırakmayan Abdullah Fidan'a Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni ve Yazı İşleri müdürü tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. 

Konuyla açıklama yapan Fidan, “23 yılı aşkın bir yazarlık hayatım var. Hiç bir maddiyat beklemeden sadece yaşadığım ilçeye sunabileceğimi düşündüğüm hayallerimi ve fikirlerimi yazdım. Daha doğrusu yazmaya çalışıyorum. Bazı hediyeler vardır ki onları maddi anlamda hesaplamak insanın aklının almayacağı bir değerdedir. İşte bu gün sizlerin, Domaniç Gazetesinin bana verdiği bu plaket, yazdığım yazılarım için aldığım en güzel ve en anlamlı hediyedir. Sizlere şükranlarımı sunuyorum.

Samimiyet önemli bir kavramdır. Sizler gibi samimi ve işini en iyi yapma gayreti içinde bulunan insanlarla çalışmak ve bu insanlara destek olmak beni ayrıca yazı yazma konusunda daha bir motive ediyor.

Domaniç değince bende akan sular duruveriyor. Çünkü Domaniç, Hayme Ana, Şehit Saru Batu (Savcı) bey, Ebe Ana, Ebe Hatun, Selim Dede gibi şahsiyetleri ile Osmanlı Devletinin devletleşme sürecinde büyük katkılar sağlamış bir ilçedir. Kısacası ecdat mirasıdır Domaniç. Biz Domaniçlilerin bu mirasa sahip çıkması en başta Domaniçliler için vefa görevidir ki, vefa imandandır.
Ben 400 den fazla köşe yazısı ve 2 kitap yazarken baba ocağımız olan ilçemiz Domaniç'i özlemek yerine, yaşamayı tercih etmiş ve yaşanılan her ne olursa olsun, olumlu veya olumsuz Domaniç insanının sesi olmaya çalışıyorum. Bu anlamda Domaniç Gazetesi olarak sizlerde bana Gazetemizde sunduğunuz köşe ile aslında Domaniç insanına bir köşe vermiş oluyorsunuz. Nefes aldıkça aynı havayı soluduğumuz Domaniç insanımızın dertlerini ve sevinçlerini köşemde yazmaya devam edeceğim. O kadar çok şey var ki söylenecek. Bu aldığım hediye beni o kadar duygulandırdı ki aslında anlatamam. Çok teşekkür ediyorum” dedi.

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Yiğit, “Köşe Yazarımız Abdullah Fidan'ı daha gazeteyi devralmadan, kendisiyle tanışmadan yaptıklarını, yazdıklarını görmüş, kendisiyle tanışıp birlikte çalışmayı teklif etmiştim. Abdullah Fidan bizi hiç yanıltmadı. Hiç yalnız bırakmadı. Hiç yarı yolda bırakmadı. Gazeteyi devraldıktan sonra, İlçe Ziraat Odasından tarım ile ilgili, İlçe müftülüğünden dini konularla ilgili, İlçe Hastanemizden sağlıkla ilgili, İlçe Kaymakamlığından, Belediye Başkanından, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden, emniyet güçlerimizden, siyasi partilerimizden sürekli halkımızı bilgilendirici yazılar talep ettik.  Kimi hiç kâle almadı, kimi başladı bıraktı. Sürekli yarı yolda bırakıldık. Kütahya'nın en küçük en yalnız bırakılmış gazetesi olarak bizlere inan okuyucu kitlemizle il sınırlarını aştık. Onlarca büyük başarılara imza attık. Ama yetkililer tarafından hep yalnız bırakıldık. Bizimle bu mücadeleyi aralıksız sürdüren kendi tabiri ile Domaniç Delisi Abdullah Fidan kardeşime özellikle de bu yüzden gazetemiz adına şükranlarımı bildirir teşekkürlerimi arz ederim” dedi. 
HABER MERKEZİ

Editör: Serdar Yiğit