Kütahya İl Genel Meclisi Başkanlığı görevinden istifa ederek Milletvekili aday adaylığını açıklayan Musa Yılmaz, Gazetemize gelerek yaptığı açıklamasında, “Yıllardır Kütahya İl Genel Meclisi Başkanlığım nedeniyle en ücra köylerimize kadar gitmişliğim var. Sorunları da çözümlere de hakimim” diyen Yılmaz, “Kütahya'ya Afyon'dan geldim. Çok uzun yıllardır Kütahya'da ikamet ediyorum. Gönül bağımın olduğu Kütahya'nın hiçbir yerine doğumla bağlı olmadığımdan tümüne eşit mesafedeyim. Tüm Kütahya'nın her yere eşit yaklaşan ve sorunlarını da çözümlerini de bilen biri olarak hizmet edeceğimin sözünü veriyor ve Domaniç'in desteklerini bekliyorum” dedi.
Musa Yılmaz Kimdir ?

1957 Y.K. Viran (Bolvadin) doğumlu. 1976'da Liseyi 1979 Eğitim Enstitüsünü bitirdi. Siirt ve Isparta'da öğretmenlik yaptıktan sonra 1984 yılında Kütahya AZOT Sanayi (TÜGSAŞ)'da işe başladı.

20 yıl Analizci kadrosunda çalıştıktan sonra 2004 yılında emekli oldu.

Çalışırken İşyeri temsilciliği - Baş temsilcilik ve Mali Sekreterlik gibi sendikal (Petrol-İş) görevler yaptı.

2003-2009 yılları arasında 2.dönem Ak Parti İl Yönetim (yürütme) kurullarında çalıştı. 

9 seçim (2'si referandum) İl Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanlığı yaptı. 2009-2014 yılları arasında Merkez İlçe İl Genel Meclis Üyeliği görevinde bulundu. 2014-2019 yılları arasında İl Genel Meclis Başkanlığı yaptı. 
31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra tekrar İl Genel Meclis Başkanlığına seçilerek görevini devam ettirmektedir.
 
Yılmaz çeşitli STK'larda görev aldı. Vilayetler Hizmet Götürme Birliği Encümenliğinde bulundu. Yerel bir Radyo kuruluşunda görev aldı ve çeşitli tv ve radyo programları yaptı. Yerel gazetelerde yazdı ve halen yazmaktadır. Dini ve Siyasi konularda ödüllü yazıları bulunmakta olan Yılmaz evli ve 5 çocuk babasıdır. MUSTAFA YİĞİT

Editör: Serdar Yiğit