Kütahya Valiliği görevine başlayan Vali Musa Işın, ilk toplantısını vali yardımcıları ve kaymakamlarla yaptı. Şehre ilişkin birçok konunun ve ilçelerin durumlarının da değerlendirildiği toplantıda Vali Musa Işın, hizmet ahlakı ve önemli ahlaki hassasiyetler üzerine durdu. İşte Musa Işın’ın konuşmalarının öne çıkan kısımları;

İLK GÜNDEM, HALKA HİZMET AHLAKI OLDU

“Allah’ın rızasına, halkımızın duasına talibiz. Gayemiz, birlikte hizmet üretmek. Kutsal bir mesleğimiz var. Devletimiz, bize itimat etmiş; bize illeri ve ilçeleri teslim etmiş. Biz de bu güvene layık olmak için elimizden gelen gayreti en iyi şekilde göstereceğiz inşallah. Dürüst, güvenilir, adil, mütevazı olacağız, halka tepeden bakmayacağız, haram yemeyeceğiz ve hizmet etmek, üretmek, ihtiyaç sahibi insanlarımıza el uzatmak için gayret göstereceğiz. Emrinizdeki kamu görevlileri halka karşı kırıcı olmayacak ancak vazifelerini de en güzel şekilde yerine getirecek.”

“BAŞARI KISSASIMIZ VATANDAŞIN MEMNUNİYETİDİR”

“Halkı memnun edersek başarılı oluruz. Halkı memnun edemezsek muvaffak olamayız. Bizim hedefimiz, amacımız; insanları sevmek ve onları mutlu etmek. Devletimizin vermiş olduğu imkânlar dâhilinde halkımıza hizmet etmekle sorumluyuz. Telefonum 24 saat açık, her zaman beni arayabilirsiniz. Yarın bu ilden, ilçeden ayrıldığımız zaman ‘keşke’ deyip arkamıza bakmamalıyız. Bugün, bulunduğumuz yerde, yarın pişmanlık duymayacak şekilde hareket edelim ve bugünün şartlarında ne yapılması gerekiyorsa onu yapalım. Görevden ayrıldığımızda halk arkamızdan ‘Allah razı olsun, iyi insandı’ diyebiliyorsa biz imtihanı geçmişizdir.”

“KÜTAHYA’DA HİÇ KİMSE AÇ YATMAYACAK”

“ Kütahya’da hiç kimse aç yatmayacak. Bir yerde birisi aç yatıyorsa bunun sorumlusu biziz. Çocuğunun eğitim masrafını karşılayamayan her kim varsa onun da sorumlusu biziz, okutacağız. Sağlık hizmetlerini alamıyorum, ilaçlarımı alamıyorum diyen vatandaşımızın sorumluluğu da bize aittir. Ne olursa olsun bu hizmeti de yerine getireceğiz. Ancak dilenciliğe kesinlikle izin verilmeyecek. Dilencilerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından yardım alıp almadığı tespit edilip gerekirse ihtiyaçları karşılanacak.”

Editör: Serdar Yiğit