Vali Musa Işın, vali yardımcıları ve daire müdürleri ile bir araya gelerek, Kütahya’nın tanıtımı, deprem risklerinin yönetimi, hizmet kalitesi ve kamu harcamalarının şeffaflığı gibi konuları ele aldı.

“KÜTAHYA’MIZI HEM BİZ BİLELİM HEM DE BİLİNMESİNİ İSTEYELİM”

Kütahya'nın zenginliklerini keşfetmek ve tanıtmak için projeler üretilmesi gerektiğini belirten Vali Işın, “Herkesin söylediği şey şudur: Kütahya’nın Bir zenginliği var fakat bu zenginliği bilinmiyor ve değerlendirilmiyor. Biz hem bilelim hem de bilinmesini isteyelim. Şehrimizi tanıtalım, güzelliklerine sahip çıkalım, ecdadımıza layık olalım. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz projelerini üretsin, üretilen projeleri hayata geçirmek için gereken kaynağın sağlanması adına ben üzerime düşen sorumluluğu yerine getiririm” dedi.

“MEVCUT YAPI STOKUNU GÖZDEN GEÇİRMELİYİZ”

Toplantıda bir diğer önemli konu ise deprem risklerinin yönetimi oldu. Kütahya'nın ikinci derece riskli deprem bölgesinde bulunduğunu hatırlatan Vali Işın, mevcut yapı stokunun deprem açısından güvenliğini gözden geçirmenin önemine dikkat çekti. Önceliklerinin mevcut yapı stokunun depreme karşı güvenliğini sağlamak olduğunu belirten Işın, olası bir deprem durumunda karşılaşabilecekleri riskleri bilmek ve tedbirleri deprem öncesinde almak gerektiğini ifade etti.

“DEVLETİN PARASI BİZE EMANETTİR, NAMUSUMUZDUR”

Vali Işın, konuşmasında hizmet anlayışı ve kamu harcamalarının şeffaflığına da değindi. "Milletimizin hizmetkârıyız" diyen Vali Işın, “İhale konusunda çok hassasım. Devletin parası bize emanettir, namusumuzdur. Dolayısıyla mali konularda son derece hassas ve dikkatli davranmak zorundayız. İhalelerimizi mevzuata göre yaparız. Yönetim anlayışımız tamamen şeffaflığa dayalı. Bizler, kamu adına hareket ediyoruz. Her konuda şeffaf davranmak zorundayız, vatandaşımıza hesap verebilme durumunda olmalıyız” dedi.

Editör: Serdar Yiğit