Sevgi yolunda basın açıklamasında bulunan CHP Kütahya İl Başkanı Dr.Zeliha Aksaz Şahbaz, ilk artış oranının önce yüzde 16,4 olduğunu, daha sonra memur ve emeklinin hakkı değil de, Erdoğan’ın lütfuymuş gibi yüzde 25 olarak açıklandığını belirtti.

Aksaz Şahbaz, daha sonra Kılıçdaroğlu’nun “Siz sadaka mı veriyorsunuz, bu yetmez, bu rezil artışın hesabını vereceksiniz” diye tepki gösterince, oranın yüzde 30’a yükseldiğini bildirdi.

İTO verisi yüzde 93, ENAG verisi yüzde 137 ve TÜİK verisinin yüzde 64,27 olduğu yerde yüzde 30’un yetersiz olduğunu dile getiren Aksaz Şahbaz, memur ve emeklinin sofrasındaki her bir lokmanın gasp edildiğini savundu.

ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA EMEKLİ MAAŞI VERMEKLE ÖVÜNÜLÜYOR

Aksaz Şahbaz, “2015 yılında ortalama memur aylığı asgari ücretin 2,44 katı iken 2023 yılı için ortalama memur aylığı yüzde 30 zamla asgari ücretin 1,43 katına kadar gerilemiştir. Dul ve yetimlerimizin kimisi aylık 800 TL ile, kimisi 1000 ile, kimisi ise 1500 TL ile geçinmek zorunda bırakılmaktadır. İşte bu sefalet düzeninde Erdoğan utanmadan en düşük emekli aylığının 5500 TL olacağını açıkladı” dedi.

Asgari ücretin 8 bin 500 TL olduğu ülkede, 5500 TL emekli aylığı vermekle övünüldüğünü söyleyen İl Başkanı, CHP’nin en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çekilmesi teklifinin hükûmetin reddettiğini ifade etti.

Aksaz Şahbaz hükümetin, tercihini emekliden, memurdan, işçiden yana değil, bir avuç yandaştan yana kullandığını söyleyerek, “Kendi emeklisine ve çalışanına “fakir fukara” gözü ile bakan bu Saray düzenini değiştireceğiz” diye belirtti.

Açıklamasının sonunda Aksaz Şahbaz, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrı ve mücadelesiyle, ekonomik buhrana, enflasyona, pahalılığa, işsizliğe, emekli yoksulluğuna son vereceğimiz, hep birlikte zenginleşip hep birlikte kalkınacağımız düzeni gelecek sandıktan sonra mutlaka kuracağız!” diye konuştu.

Editör: Serdar Yiğit