Domaniç Kaymakamlığı koordinasyonunda bir araya gelen Domaniç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenlerinin desteğiyle ailelerin evinde bakım ve tadilat işleri yaparak el becerilerini geliştiriyor.

Yanlarına ekipmanlarını alan öğretmen ve öğrenciler evlere giderek elektrik, mobilya ve boya gibi işlerini yapıyor. 

ÇPL Temizlik-05

Okulda aldıkları teorik eğitimi pratiğe dönüştüren öğrenciler, yardıma muhtaç kişileri de sevindiriyor.

Domaniç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cihan Çınar, projeyle öğrencilerin birçok vatandaşın evinde çeşitli alanlarda bakım ve tadilat gerçekleştirdiğini söyledi.

Projenin önemine işaret eden Çınar, Domaniç Kaymakamlığı koordinasyonunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının tespitleriyle yardıma muhtaç kişilerin bulunduğu belirtti.

ÇPL Temizlik-09

Öğretmen ve öğrenci iş birliği ile evleri ziyaret ettiklerini söyleyen Çınar, “Ailelerimizin evlerinde gerekli tadilatları yapıyoruz, evlerini yeniden yaşanılır bir hale getiriyoruz. Bu projenin amacı öğrencilerimize merhamet duygusunu aşılamak. Öğrencilerimize yardımlaşma duygusunu geliştirmek. En önemlisi de öğrencilerimizin okullarda öğrenmiş oldukları teorik bilgileri yaşayarak, yaparak yerinde öğrenmesini sağlamak” ifadelerini kullandı. 

SERDAR 
YİĞİT

ÇPL Temizlik-12ÇPL Temizlik-08

Editör: Serdar Yiğit