EYT mağdurlarından Nihat Erden, Ercan Tekdemir, Mustafa Acar, Behti Acar, Ahmet Önder, Necdet Çağlayan, Taceddin Dinç, Şaban Sert, Sezai Küçük, Halil Gültekin, Rahmi Arıkan, Mustafa Sarıca ve Erdal Sargın gibi isimler neredeyse tüm miting ve programlara katılarak haklarını aradılar.

Uzun süredir bekledikleri güne kavuşan bu isimler bugün Domaniç’te SGK’ya giderek başvuruda bulundu.  Emekliliği için artık gün sayan kişiler, SGK'ya evraklarını teslim ettikten sonra dışarıdaki kişiler tarafından "haydi hayırlı olsun" sözleriyle karşılanıyor.

EYT1

EYT BİR MÜCADELEYDİ

Gasp edilen haklarını geri alma mücadelesini başardıklarını dile getiren Domaniçli EYT’lilerden Ercan Tekdemir; “EYT bir mücadeleydi. Bu süreçte bizlere önder olan EYT dernekleri genel başkanımız Gönül Boran Özüpak’a, Nihat Erden, Mustafa Acar, Behti Acar Sezai Küçük, Erdal Sargın, Tacettin Dinç ve Ahmet Önder’e minnettarım. Bizde bu davayı bunlardan öğrendik ve hak arayışımızın her aşamasında beraberdik” dedi.

İNANMAYANLAR VARDI

Yıllardır EYT için beklediğini söyleyen Tekdemir, “Bu davaya inanmayan arkadaşlarımız vardı. Bugün ise harmanda izleri olmasa da nimetlerinden yararlanacaklar. Onlara da hayırlı olsun. Ayrıca bizi Güleryüzleriyle karşılayan SGK Domaniç personellerine teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

EYT2

EYT3

Editör: Serdar Yiğit