Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksek Okulu Konferans salonunda düzenlenen Öğretmenler Günü programı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şentürk’ün konuşmasının ardından emekli öğretmenlerden Muzaffer Sonel Küçük’ün konuşması ile devam etti.

Öğretmenler Günü (1)

Öğrencilerin şiir dinletisinin ardından, minik bir ilkokul öğrencisi olan Ela Tekdemir, ilk öğretmeni Oktay Yavuz’a bir çiçek vererek 24 Kasım öğretmenler gününü kutladı. Oktay Hoca elindeki çiçeği kendi ilk öğretmeni Neşe Tekdemir İlik’in elini öperek devretti. Neşe Hoca da kendi ilk öğretmeni emekli öğretmen Sezai Kadıoğlu’na vererek teşekkürlerini bildirdi. Bu duygusal ortamdan sonra, öğrencilerin öğretmeleri için söylediği şarkı videosu gösterildi.

Öğretmenler Günü (5)

AHDE VEFA

Programın en can alıcı bölümü ise Domaniç Ortaokul Müdürü Gökmen Çakmak için hazırlanan sürpriz video oldu.

Öğretmenler Günü (2)

İlçemizin en kıdemli ve en çalışkan Müdürlerinden olan Gökmen Çakmak’ın yaklaşık 30 yıldır ilçemize verdiği hizmetler, çalıştığı köy okullarında, yetiştirdiği öğrenciler, köy muhtarları ve çalışma arkadaşları ile yapılan röportajlarla Gökmen hocanın fedakarlıkları ve eserleri anlatıldı. Maaşını çalıştığı okula harcayan, taşımalı öğrencileri karda kışta, yağmur çamur demeden evlerine kadar teslim eden Gökmen Çakmak videosu ahde vefa bilenlerce ayakta alkışlanırken, Gökmen Çakmak bu sürpriz karşısında göz yaşlarına hakim olamadı.

Öğretmenler Günü (3)

Öğretmenlerin hazırlayıp oynadığı tiyatro gösterisi ise salonu kahkahaya boğdu. Profesyonel tiyatroculara aratmayan performansları ile öğretmenlerin, öğretmenleri anlatan videosu hem düşündürdü hem de güldürdü.

Öğretmenler Günü (4)

Domaniç Ortaokulun hazırlayıp sunduğu 24 Kasım öğretmenler günü, Halk Eğitim Müdürlüğü Saz Kursu Eğitmen Rahime Toy ve arkadaşlarının Solo Türkü programı ile son bulurken Fen bilgisi öğretmeni Semra Erdoğan da söylediği türkülerle kulakların pasını aldı.

Öğretmenler Günü (6)

Editör: Serdar Yiğit