İlçemize bağlı Saruhanlar köyünde Cumartesi günü iftar programı düzenlendi. Köy camiisinin avlusunda düzenlenen programı köyün tamamı katıldı.

Saruhanlar Köyü Muhtarı Mehmet Ayverdi gazetemize yaptığı açıklamada, düzenledikleri iftarı gelenek haline getirdiklerini ifade ederek, “Köylülerimiz ile birlikte iftarımızı yaptık. Gencinden yaşlısına herkes buradaydı. Derneğimize ve köylülerimize teşekkür ediyorum. Hep birlikte köylülerimiz ile gülüş, çığrış yaptığımız iftarları sizlerde milletimizle paylaşıyorsunuz. Buradan katılımızın için siz Domaniç Gazetesine de teşekkür ederiz” dedi.

500 KİŞİLİK İFTAR VERDİK

Saruhanlar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ellez Akgün, “Öncelikle ülkemizde yaşanan depremde ölenlerin hepsine başsağlığı diliyorum, yaralılara Allah’tan acil şifalar diliyorum. Biz bugün burada, dernek olarak 500 kişilik iftar veriyoruz. Dayanışma halinde ve birlikte hareket ediyoruz. Bunun ne kadar olduğunu yine yaşamış olduğum depremde de gördük. Köylülerimiz, derneğimizin yönetim kurulu üyeleri ile organize ettiğimiz iftarımızı güzel bir şekilde tamamladık. Geçen yıl başlattığımı toplu iftarımızı gelenek görenek haline getireceğiz. Herkese hayırlı ramazanlar” ifadelerini kullandı.

KÖYÜMÜZ HAYIRSIZ KALMAZ

Köy halkından Meliha Sarı ise, köyün gelenek ve görenek açısından çok zengin olduğundan bahsederek, “ Köy olarak Ramazan ayında, mevlitler, kandil programları yaparız. Bugün de SARDER Derneğimiz iftar programı düzenledi. Köyümüzde türbelere çıkılır, Ebe Anamız var, Arap Dedemiz, Ali Babamız, Şehit Dedemiz var her sene buraları ziyaret ederiz. Köyümüzün hayrı her hafta olur, hiç hayırsız kalmaz köyümüz. Onun için Allah’ım çok şükür beladan kazadan köyümüz korur” diye konuştu.   

Saruhanlar İftar Programı (8)_1600x1067Saruhanlar İftar Programı (7)_1600x1067Saruhanlar İftar Programı (5)_1600x1067Saruhanlar İftar Programı (4)_1600x1067

Editör: Serdar Yiğit