Binlerce Domaniçlinin doldurduğu alanda pazarcı esnafı da rahat bir nefes alırken, çeşit çeşit çocuk oyun parkurlarını gören çocuklar, şişme balolardan oluşan eğlence yerlerine koştular. Animasyon ekipleri ile de gönüllerince eğlenen çocuklar gününü gün ederken, büyüklerde piknik ve mangal yapma keyfini yaşadılar.

IMG_7445

Horasan Erenlerinden Selim Dedenin türbesinin bulunduğu alanda, asırlardır komşu köylüler tarafından kutlanan Hıdırellez, son 11 yıldır Çukurca Belediyesi ve Selim Dede’yi koruma Derneği SESADER tarafından kutlanıyordu.

DJI_0055

Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ve ardından Kuran tilaveti ile başlayan program, Çukurca Belediye Başkanı Emin Taşgın’ın, yaptığı konuşma ile devam etti.

IMG_7445

Belediye Başkanı Emin Taşgın, “Beldemizde Hıdırellez geçmişten günümüze her yıl kutlanmaktadır. Belediyemiz ve SESADER derneği öncülüğünde geleneksel hale getirilen Selim Dede’yi Anma ve Hıdırellez Şenlikleri 2 yıldır Kültür ve Turizm Bakanlığımızın katkılarıyla kutlanmaktadır. Şenliklere ev sahipliği yapmanın ve sizlerle olmanın mutluğunu yaşamaktayız. Baharın bu güzel gününde bizleri bir araya getiren, bahanesi Hıdırellez olan aslında birlik ve beraberliğimizin göstergesi, dayanışmanın örneği olan, sevgiyi saygıyı yüreğine katık etmiş siz hemşerilerimize bir kez daha hoş geldiniz diyorum. Bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Kültür Turizm Bakanımıza ve Milletvekillerimize şükranlarımı sunarım.” dedi.

IMG_6866

Selim Dede Türbesi yanında topluca öğle namazı kılındı. Domaniç Halk Eğitim Merkezi Halk oyunları gösterimi, Atlı okçuların muhteşem gösterilerinin ardından ise sahne Mehter takımına bırakıldı.

IMG_6987

Son olarak yöresel sanatçı Osman Demiröz sahne aldı.  Yöresel oyunların ardından büyük, küçük herkes tarafından ilgiyle izlenen sihirbazlık gösterisi yapıldı.

Şenliklere İl Genel Meclis Başkanı Muammer Özcura, İlçe Kaymakamı Muhammed Furkan Okumuş, Ak Parti Kütahya 3. sıra Milletvekili Adayı Mehmet Demir, MHP Kütahya 2. sıra Milletvekili Adayı Murat Gül, Daire Amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

IMG_7730IMG_7716IMG_7669IMG_7638IMG_7620IMG_7531IMG_7445IMG_7437IMG_6879IMG_6750IMG_6744DJI_0944

Editör: Serdar Yiğit