Sıfır Atık”, israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, oluşan atığın miktarının azaltılmasını, etkin toplama sisteminin kurulmasını, atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan atık önleme yaklaşımı olarak tanımlanan bir hedeftir. Bu kapsamda, Metal Atık, Plastik Atık, Cam Atık, Kağıt Atık, Atık Pil ve Atık Lastikler Belediye bünyesinde toplanarak geri dönüşüme gönderildi.

Konu ile açıklama yapan Belediye Başkanımız Sahvet Ertürk, “2022 yılında ayrı ayrı geri dönüşüm sepetlerimize attığınız atıklar sayesinde, 6 Ton Metal Atık, Cam Atık, Plastik Atık, Kağıt Atık, Lastik ve Pil toplandı. Toplanan Metal Atıklar sayesinde, 385,20 Kwh Enerji tasarrufu sağlandı. Bunun yanında 57 KG Sera Gazı engellendi ve 1,80 M3 Depolama alanında kazanç sağlamış olduk. Toplanan Plastik Atıklar sayesinde, 32,27 Varil Petrol tasarrufu, 11432,52 Kwh Enerji tasarrufu, 81,18 KG Sera Gazı engellendi ve 4,55 M3 Depolama alanında kazanç sağlamış olduk. Toplanan Cam Atıklar sayesinde, 30,24 Kwh Enerji tasarrufu, 21,60 KG Sera Gazı engellendi ve 1,08 M3 Depolama alanında kazanç sağlamış olduk. Toplanan Kağıt Atıklar sayesinde, 45,90 Adet Ağaç kurtarıldı, 11070 Kwh Enerji tasarrufu, 477,90 KG Sera Gazı engellendi ve 6,75 M3 Depolama alanında kazanç sağlamış olduk. 
Ayrıca, 22 Kg Atık Pil ve sanayide ömrünü tamamlanmış lastikler toplanarak çevreye büyük kazanımlar sağladınız. Sıfır Atık projesi kapsamında destek veren geri dönüşüm atıklarını ayrı ayrı sepetlerimize atan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. Önümüzdeki yıllarda 'Sıfır Atık' projesine daha büyük önem vererek çalışmalarımızı yürütmeyi planlıyor ve tüm vatandaşlarımızdan 'Sıfır Atık' bilincini benimsemelerini rica ediyoruz” dedi.

Editör: Serdar Yiğit