Domaniç ilçesinde uzunca bir süredir madeni para sıkıntısı yaşanıyor. Özellikle 50 kuruş ve 1 liralarda ciddi bir daralma yaşandığı belirten esnaflar, parayı bankalardan da temin edemediğini söylüyor.

BOZUK PARA TEMİN ETMEK İÇİN PROMOSYON DAĞITIYOR

Domaniç’in en büyük marketlerinden Yeşil Yayla, en çok madeni para arayan işletmelerden. Bugüne kadar madeni para bulmak için kampanyalar düzenleyen Yeşil Yayla, çözümü promosyon vererek arıyor. Ne yaptıysa çözüm bulamayan Yeşil Yayla, vatandaştan madeni para temin etmek için 6 bin lira değerinde kumbara dağıttı. Yine de çözüm bulabilmiş değil.


BANKALARDA BİLE BULAMIYORUZ

Vatandaşlardan madeni para desteği isteyen diğer bir isim de Mustafa Usta Pide Salonu sahibi Mustafa Özçelik oldu. Özçelik, "Vatandaşlarımıza evlerinde madeni para var ise esnafa vermelerini rica ediyoruz. Çünkü elimizde bozuk para bulunmuyor. Bütün esnaflarımızda 1 TL, 50 kuruş sıkıntısı var. Bankalarda bile bulunmuyor. Eğer kumbaralarınızda varsa esnaflara getirmenizi rica ederiz" dedi.


EVLERDEKİ MADENİ PARALARI PİYASAYA SÜRÜN

En çok madeni paraya ihtiyaç duyan sektörlerden biri olan kahvehanelerde de sorun çileye dönüştü. Kahvehane sahibi Ali Şahin, “İşletmelerimizde gün içinde demir para sıkıntımız oluyor. Malumunuz demir para sıkıntımız var. Ben buradan tüm ailelere, arkadaşlara çağrıda bulunuyorum. Eğer kötü günler için sakladığınız, kumbaralarda biriktirdiğiniz madeni paralarınız varsa piyasaya sürün. Esnaf arkadaşlarımıza bu konuda yardımcı olun. Gerçekten çok büyük bir sıkıntımız var” diye konuştu.

Editör: Serdar Yiğit