Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bayat, İl Başkanı Ahmet Sunar ve İlçe Başkanı Turan Koyun ve teşkilatı Domaniç ilçemizde vatandaş ve esnaf ziyaretlerinde bulundu.
Gazetemizi ziyaret eden Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bayat, seçimlere her an hazır bir parti olduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı;

TEK AMAÇ PARLAMENTER SİSTEM

Bize diyorlar CHP'nin peşine takıldınız, CHP'li bazı arkadaşlarımızda Kemal Kılıçdaroğlu'na diyor ki sizde tüm sağcıların peşine takıldınız. Böyle bir şey yok, kimse kimsenin peşine takılmış değil.  6 siyasi partinin anlaştığı tek konu var, Cumhurbaşkanlığı sistemini değiştirip parlamenter sisteme dönüşüm sağlanmasıdır.

HERKESLE GÖRÜŞEBİLİYORUZ

Saadet Partisi olarak biz bütün partilerle görüşebiliyoruz, bütün partiler de Saadet Partisi ile görüşebiliyor. Bu çok önemli bir durum. Ülke için de çok önemli bir durum ve biz buna önem veriyoruz.

İTHİYAÇLARI KENDİ KAYNAKLARIMIZ İLE GİDERECEĞİZ

Güç bilgidir, bilgi ve teknoloji üreten bir ülke haline geleceğiz. Saadet Partisi'nin temel amaçlarından birisi, bunun için de devlet, özel sektör, üniversiteleri birlikte çalıştıracağız. Ülkenin hedefleri doğrultusunda, bu 3 kurum ile çalışarak, ülkenin ihtiyaçlarını kendi kaynaklarımızla gidermenin çabası ve gayreti içinde olacağız.

2003'TEN BU YANA 1 TRİLYON 584 MİLYAR TL FAİZ ÖDEDİK

Yıllardır Türkiye'de ithalata dayalı, borca dayalı bir ekonomik sistemi sürdürülüyor ve bundan dolayı da bugün ülkemiz borç ve faiz batağına sürüklemiş durumda. 1979 - 2002 yılları arasında ülke 135 milyar faiz ödemiş iken 2003 ile 2023 arasında bir trilyon 584 milyar TL faiz ödemişiz. Bu yıl ödeyeceğimiz faiz 530 milyar TL. Bu ne demektir 80 milyonu çalıştırıyorlar, sömürüyorlar kaynaklarımızı elimizden alıyorlar.

YAPAMAYACAĞIMIZ İŞ YOK

Bakın şu İHA meselesinde, biz adamları tanıyoruz. Selçuk Bayraktar var arkadaşımız, önleri bir açıldı yani daha doğrusu köstek olmadılar, ilk başta köstek olmuşlardı. Olmayınca ne tür işler başarıldı. Yani bizim insanımızın önü açılırsa bir de ufak destek verilirse yapamayacağımız iş yok 

İNSANLAR DÜŞÜNDÜĞÜNÜ SÖYLEMEYE KORKUYOR

Kütahya'da gezerken bir arkadaşımız düşündüğümüzü söylemeye korkuyoruz diyor. Düşündüğünü söylemeye korkan bir ülke gelişebilir mi? İnsan düşünmüyorsa, insanlar fikir üretmiyorsa ülkede gelişme olur mu? O ülkede insanlar kendilerini huzurlu ve mutlu hissedebilirler mi? Edemezler, biz çünkü bundan çok çektik. 4 kere partimiz kapatıldı sırf bundan dolayı. Ortaya fikir ve düşünce koyduğumuz için partimizi kapattılar. İnşallah Saadet Partisi bu kurulacak yeni sistemde, Başkanlığı kazandık mıydı, Saadet Partisi hükümetinin içerisinde yer alacak. Biz nasıl Milli Cephe Komisyonlarında, Refah Yol koalisyonlarında rengimizi, düşüncemizi vermişiz ve o anlamda neticeler ortaya çıkmışsa şimdi de yine aynısını Allah'ın izniyle yapacağız” dedi.

Editör: Serdar Yiğit