İlçemizde sağanak nedeniyle su baskınlarının yaşandığı köylerde hasar tespitine başlandı. Vali Ali Çelik, selden etkilenen köylerde yapılan çalışmalar hakkında yerinde bilgiler aldı.

Kütahya’nın Domaniç ilçesinde Kırık köyünü ziyaret eden Vali Ali Çelik, AFAD, DSİ, İl Özel İdaresi ile Tarım ve Orman Müdürlüğünün çalışmalarını yerinde gördü.

Selden dolayı altyapı, tarımsal ve hayvancılıkta zarar gören vatandaşlarla da bir araya gelen Vali Çelik, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kırık köyünde sel ve derenin taşması sonucu bazı evleri su basmış, ekili alanlarda hasar oluşmuş ve bir araç su altında kalmıştı.

Burada açıklama yapan Kütahya Valisi Ali Çelik, Kırık köyünde yoğun yağıştan ve dere yatağındaki düzensizlikten kaynaklanan sel felaketi yaşandığını söyledi.

Can kaybının yaşanmadığını maddi hasarın oluştuğunu belirten Çelik, şöyle konuştu:

“Hızlı bir şekilde arkadaşlarımız tespiti yaptı. 10-15 gün içinde oluşan bu zarları karşılamış oluruz. Rabbim daha büyük afetlerden belalardan korusun. Hepimize düşen sorumluluklar var. Yüzyıllarca derelerin geçiş alanları olan alanlardan vatandaşlarımız uzak durmalı. Buralar yerleşim alanları değil. Dere yatağına tecavüzlerden çok uzak durmalıyız” dedi.

Burada çok hızlı tespitler yapıp derelerin ıslahını sağlayacaklarını söyleyen Çelik, “Her yaşadığımız şey den, ders almalıyız.  Doğaya uygun yaşam alanları kurma konusunda irademizi güçlendirmeliyiz. Bunları da AFAD il afet eylem planı kapsamında hızlı şekilde, bütün köylerimiz için uygulamaya geçeceğiz. Umarım kısa sürede bu düzensizliklerden oluşacak risklerden şehrimizi köylerimizi kurtarırız” ifadelerini kullandı.

Editör: Serdar Yiğit