ARALIK AYINDA MÜJDELER GELİYOR
 


Plan ve bütçe Komisyonu'ndan önemli bilgiler aktaran Erbaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in EYT ile ilgili yasal düzenlemeyi Aralık'ta meclise sunacaklarını belirttiğini ifade ederken bu durumun 1.5 milyon kişiyi ilgilendirdiğini söyledi. Kamuda çalışan sözleşmeli personelin kadroya geçmesi ile ilgili düzenlemelerin de yine Aralık ayında meclise geleceğinin müjdesinin Bakan bilgili tarafından komisyonda verildiğini belirtti.  

BİR BUÇUK MİLYON EYT'Lİ VATANDAŞIMIZ VAR

Erbaş, “İki haftadır plan ve bütçe görüşmelerine devam ediyoruz. Çalışma bakanlığımızın bütçe komisyonunda Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili sayıda enflasyon vardı. Net sayı Sayın Bakanımız Vedat Bilgili tarafından net olarak açıklandı. Yaşa takılan diye kastettiğimiz, prim süresini doldurmuş ama yaşını bekleyen vatandaşlarımızın sayısının 1.5 milyon olduğunu öğrendik. Bu çok önemli bir gelişmeydi. Sayın Bakan'ımız Aralık ayında bu konuyla ilgili kanun teklifini meclise sunacaklarının müjdesini paylaştı. Bizim için bu çok önemli. MHP olarak çok yakından takip ettiğimiz bir konu. 
Sayın Bakan'ımız aynı zamanda sözleşmeli kardeşlerimizin de kadroya geçmeleri ile ilgili müjdeyi de verdi. Kısa süre içerisinde bu konuyla alakalı yasa teklifini meclise sunacaklarının müjdesini aldık. Anladığımız kadarıyla aralık ayı birçok vatandaşlarımız için müjde ayı olacak. Daha önce biliyorsunuz 3600 Ek Gösterge ile ilgili sorunu çözdük, büyük bir sıkıntı giderildi. Şimdi kadro bekleyen kardeşlerimizle ve EYT problemini de çözdüğümüzde bu konuda sıkıntı çeken, mustarip olan vatandaşlarımız nefes almış olacak “diye konuştu.

YIL SONUNA KADAR 50 MİLYON TURİSTE ULAŞACAĞIZ

Avrupa'da yaşanan enerji krizi ve yaşanan enerji krizinin turizme etkisi hakkında bilgi veren Ahmet Erbaş, “Turizm bizim lokomotif sanayilerimizden birisi. Olmazsa olmazımız. Biz Cumhuriyet tarihimizin rekorunu 2019 yılında kırdık. Yaklaşık 52 milyon turist ağırladık. Bu ivmenin devam edeceğini beklerken biliyorsunuz tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi ile karşı karşıya kaldık. 2 yıl kapanma oldu. Ciddi miktarda bütün ülkelerde olduğu gibi bizim ülkemizde de bununla ilgili oranlar düştü. Haliyle gelirde inanılmaz derecede düştü. Bu yıl tekrar bu açıkları kapatıyoruz. Tabi bu açıkları kapatırken de Rusya Ukrayna Savaşı çıktı. Tabi diğer ülkeler gibi bizim ülkemizde savaşın getirdiği unsurlardan etkilendi. Şuan da ilk 9 ay için söylüyorum; 44 milyon kişiyi geçtik. Yıl sonunu 50 milyon civarında kapatacağımızı tahmin ediyoruz. Belki de 50 milyonu da geçebiliriz. 44 milyar dolar da turizmden gelirimiz var. 

TURİZMİ ÇEŞİTLENDİRDİK, DAR KALIPLARDAN ÇIKTIK

Şunu kabul etmek lazım ki, Turizm Bakanlığı'mız, Sayın Bakan'ımız inanılmaz çalışıyor. Özellikle biliyorsunuz bir ajans kurduk. Daha önce çok kıt kanaatle yapılan işler varken şu an da kurulan ajansımızla beraber dünyanın her yerinde özellikle; sosyal medyada, dergilerde, gazetelerde, TV'lerde inanılmaz derecede Türkiye reklamı yapıyoruz. Artık yalnızca deniz, kum, güneşin içine sığınmıyoruz. Turizmi çeşitlendirdik. Turizm deyince yalnızca deniz aklımıza geliyordu. Örneklendirecek olursak, bugün Kapadokya harikalar yaratıyor. Mardin mesela; buralarda deniz yok, kültür turizmi var ve benim ilimin Kütahya'mızın da dahil olduğu sağlık turizmi, kaplıca turizmi ülkemizde olağanüstü gelişiyor.

TURİZM OLAĞANÜSTÜ GELİŞİYOR 

Sadece Avrupa Birliği'nden gelmiyor turistler, Körfez'den de geliyor. Orta Doğu'dan da. Karadeniz de mesela inanılmaz bir yayla turizmi gelişti. Artık dar kalıplardan çıktık. Sayın Bakanımızı takdir ediyorum; bir kere sektörden geliyor. Sektörü çok iyi biliyor. Çok iyi anlıyor, analiz edebiliyor. Bu da ülkemize olumlu yansıdı şu an turizmde şaha kalkmış bir vaziyetteyiz. Sıkıntılarımız var mı, olmaz olur mu? Mutlaka var. Mesela enerji sıkıntısı bizim en büyük sıkıntımız. Turizm açısından da büyük bir sıkıntıdır. Giderlerimizin büyük bir kısmı enerjidir. Avrupa'da savaşın getirdiği etkiler ve karşılıklı ambargolarla ciddi bir şekilde enerji krizi yaşanıyor. Avrupa şu an da yüzde 60 civarında Rus doğalgazına muhtaç durumda. Avrupa'ya göre çok daha şanslıyız, bunu da göz ardı edemeyiz“dedi.

BACASIZ SANAYİYE ÖNEM VERMEMİZ GEREKİYOR

Turizm konusunda olumlu pek çok gelişmelerin yaşandığını paylaşan Erbaş, “Şu an da Turizm Bakanlığı'na kayıtlı yaklaşık 2 milyon yatak kapasitemiz var. Bu muazzam bir rakam. 9 milyon 896 bin de konaklama tesisimiz var. Çok ciddi bir rakam. Ve bu tesislerin farkları özellikleri çok değişik. Her gelir düzeyine göre hizmet verebilen çeşitlilikte tesislerimiz var. Hem yatak çeşitlerimiz çok farklı hem konaklama tesislerimiz. Bacasız sanayi diye adlandırdığımız turizm sektörüne çok önem vermemiz gerektiğine inanıyorum.” Dedi.

KÜTAHYA'YI YİNE UNUTMADI 

Ahmet Erbaş yayın kapanırken yine son cümlelerinde Kütahya'yı unutmadı. Erbaş, “Tarih, kültür, sağlık, kaplıca turizmi arayanları da 
Kütahya'ya bekliyorum.” diye konuşarak sözlerini sonlandırdı.
 

Editör: Serdar Yiğit