AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Amerika’da kaybolduğu 8 saate ilişkin “Kayıp 8 saatte ne yaptın, açıkla” dedi.

Gazel, konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek “Şeffaf bir şekilde toplumun karşısına çıkmadın ve Amerika’da kaybolduğun 8 saat içerisinde ne yaptın? Öyle ’Hamburger yedim’ falan filan diye geçiştirerek bunu cevaplamamalı. Bunu gerçekten samimi bir şekilde cevaplamalı. Hadi topluma cevaplamıyor. Türkiye’nin Dışişleri Bakanı, Amerika’da Türkiye’nin Büyükelçisi var. Programın detaylarını onlarla paylaşması gerekir. CHP Genel Başkanı aynı zamanda bu ülkenin ikinci partisinin lideri, bir yurt dışı ziyareti esnasında Türkiye’nin diplomatik teamüllerini uygulaması, bunları yerine getirmesi lazım. En azından bizim Amerika’da Washington Büyükelçimize, ’Ben bugün şuradayım, şu programları yapacağım ve şunlarla görüşeceğim’ diye bilgi vermesi lazım.” diye konuştu.

AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Bütün teamülleri yıkarak, şimdi İngiltere’de de aynısını yapıyor. Kılıçdaroğlu İngiltere’de kiminle görüştü biliyor musunuz? Amberin Zaman diye bir gazeteci ile. Bu gazeteci kim? Terör örgütünün propagandacısı. Türkiye’ye gelemiyor. Amberin Zaman ile görüşmek için İngiltere’ye gitmiş.”

Editör: Serdar Yiğit