Ortaca köyünde orman kesim alanları ile ilgili sorunlar yaşayan köy sakinleri, sıkıntılarını köy kahvesinde dile getirdi. Köyü ilk kez bir vekilin ziyaret ettiğini ifade eden köylüler, sorunlarını anlattı.

Köy sakinlerini dinleyen CHP Kütahya Milletvekili Kasap, aldığı notları gerekli mercilerde dile getireceğini söyledi.

AÇIK CEZA EVİ YARIM KALDI

Domaniç’te sorunların çığ gibi büyüdüğünü söyleyen Vekil Kasap, daha önce başlatılan açık ceza evi inşaatının yarım kaldığını söyledi.

KYK YURDU YOK

Domaniç’te bir Meslek Yüksekokulunun olduğunu ancak KYK’nın olmadığını ifade eden Vekil Kasap,” Gençlik ve Spor Bakanı sürekli olarak söylüyor. Türkiye’de yurdu olmayan yüksek okul yok diye, ama Domaniç’te yıllardır yapılamayan bir KYK var” diyerek, buna bağlı olarak ev kiralarının öğrencilere yüksek geldiğini söyledi.

HALKIN SORUNLARI CİDDİ BOYUTTA

Domaniç’in en ücra köylerine kadar gittiklerini ifade eden Vekil Kasap, Ortaca köyü ziyareti ile ilgili; “Halkın sorunları çok ciddi boyutlarda, ormancılık ile ilgili sorunları var, hayvancılık ile ilgili sorunları var, süt üreticilerinin sorunları var. Şu anda en çok kesilen şey, süt inekleri. Gerek yemin pahalı olması gerekse sütün laik olduğu hak ettiği fiyatı alamaması, süt borsası ile ilgili köylerimizi burada mahcup ve mağdur duruma düşürdü” dedi.

DİLİMİZDE TÜY BİTTİ

Domaniç’in en önemli sorunlarından birisinin Tavşanlı ve İnegöl yolunun olduğunu belirten Kasap, “Yıllardır dilimizde tüy bitti. Bu yollar artık yılan hikayesine döndü” diye ifade etti.

TEK AMBULANS SIKINTISI

Ayrıca sağlık ile ilgili randevu sıkıntının bulunduğunu söyleyen Kasap, “Domaniç’te ambulansın tek olması, hastanesinin tam kadro olarak çalışamaması” gibi sebeplerden dolayı sağlıkla ilgili sorunlar olduğunu belirtti.

KÖMÜR MAĞDURİYETİ

Mevsimsel olarak en önemli sorunların başında kömürün geldiğini dile getiren Kasap, “Yaklaşık şurada 15 km’lik Tunçbilek’in yanında madenin ortasındaki Domaniç’te 4 bin TL, 5 bin TL gibi çok yüksek meblağlarla aylık ısınma giderlerinin olması buradaki insanları mağdur etmektedir” dedi.

AZ KALDI

Sorunların bu iktidar döneminde düzelme ihtimalinin artık olmadığını belirten Kasap, “Az kaldı diyoruz. Millet İttifakı’nda bunların hepsi çözülecek. Domaniç mağduriyeti giderilecek. Kuruluşun Beldesi Domaniç bu kadar mağdur olmamalıydı” diye belirtti.

Editör: Serdar Yiğit