GÖLETİN DOLULUK ORANI YÜZDE 100 OLDU

Domaniç ilçesine bağlı Çukurca Beldesi'nde bulunan ve tarımsal sulama için kullanılan Çukurca Göleti, son haftalarda etkili olan yağışların ardından tamamen doldu. Sulama mevsimi haricinde boşa akan suyun değerlendirildiği proje, bölgedeki tarım arazilerine bereket getiriyor. Yağışların ardından tamamen dolan Çukurca sulama göleti, modern sulama sistemiyle 7.510 dekarlık tarım alanını suluyor.

GEÇTİĞİMİZ YIL 7 BİN 510 DEKARLIK TARIM ALANINI SULADI

Domaniç’in Çukurca Beldesi'nde geçtiğimiz yıl tamamlanarak sulamaya açılan gölet, 7 bin 510 dekarlık tarım alanı suladı. Yağışların bolluğu ve su seviyesinin yükselmesiyle birlikte, göletin tamamen dolması çiftçileri sevindirdi.

Domaniç Kırık köyünün kaderi değişiyor Domaniç Kırık köyünün kaderi değişiyor

MODERN SİSTEMLE SULAMA YAPILIYOR

“Domaniç Çukurca Barajı Sulaması” adı verilen projenin tamamlanmasıyla, Çukurca Ovası'nda bulunan 7.510 dekarlık tarım arazisi, modern borulu sulama sistemi ile sulanmaya başlandı. Toplam ana boru hattı uzunluğu 12 bin 564 metre olan göletin HDPE boru uzunluğu ise 26 bin 44 metreyi buldu.

ÜLKE EKONOMİSİNE 25 MİLYON TL KATKI SUNMASI ÖNGÖRÜLÜYOR

Bu sulama projesinin ülke ekonomisine 25 milyon 585 bin TL katkı sağlaması öngörülüyor. Ayrıca projenin bölgede 1.200 kişiye istihdam olanağı oluşturarak ekonomik kalkınmaya da önemli bir destek sağlayacağı değerlendiriliyor.

Editör: Serdar Yiğit