Yeniden Refah Partisi Domaniç İlçe Başkanı Fatih Yalçınsoy gazetemize yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Değerli Domaniçliler. Yeniden Refah Partisi Domaniç İlçe Teşkilatı olarak her zaman derdimizin milletimizin dertleri olduğunu defahatle dile getirmiştim. Kurulduğumuz günden itibaren sürekli Domaniç'imizin gelişmesi , isminin daha fazla kişiye duyurulması için canla başla çalıştım ve çalışmaya devam ediyorum. Seçim takvimi başladı girdiğimiz bu süreçte doğrularımız ve ilkelerimizden bahsedip bunları gerçekleştirebilmek için gece gündüz köy köy kahve kahve dolaşıp derdimizi anlattık.

Milli görüş ilkelerimiz nettir ,bu ilkelerimiz mevcut iktidar ittifak için görüşmeye geldiklerinde önlerine sunduk ,bu önerilerimiz nelerdi ;

1- Üretim ,istihdam ve ihracat ekonomisinin uygulanması, 
2-Denk bütçe ve milli kaynakların harekete geçirilerek faiz yükünün azaltılması, 
3- İlave vergi ve zamlardan kaçınılması, 
4- Çiftçilere arazi değil üretim desteği verilmesi,
5- Belediyelerin borçlanmasına ilişkin tedbirlerin alınması, 
6- Tarımsal kotaların kaldırılması, 
7- Dil, din, ırk ve gelir düzeyi ayrımı yapılmadan herkes için adalet tesisi edilmesi, 
8- Atamalarda, adalet, liyakat, ve aile bütünlüğünün dikkate alınması, 
9- Kudüs ile ilgili kırmızı çizgimizin korunması, 
10- Suriyelilerin güvenli bir şekilde ülkelerine gönderilmesi, 
11- Zinanın suç sayılması. 

Bunlar gibi 30 maddeyi sunduk. Masada kabul ettik dediler, ertesi gün yalanladılar. Milletimizin herkesin lehine olacak olan bu kararların onaylanmaması bizi derinden üzmüştür .

6284 nolu kanun: Bu maddeyle ilgili tamamen algı ve önyargı uygulandı. Biz sadece kadına değil tüm canlılara şiddete karşıyız. Bizim derdimiz İstanbul sözleşmesinin uzantısı olan bu maddenin içeriği ,süresiz nafaka ; 1 ay evli kalan çift boşanıyor erkek boşandığı eşine ömür boyu nafaka ödüyor. Bu yanlış diyoruz. Kadının beyanı esastır ; Kadının beyanı her konuda esas olamaz iftirada atabilir diyoruz.
İşte tüm bunlara cevaben aile bakanı çıktı bu kanun tartışılamaz bile kırmızı çizgimizdir dedi. Buyurun kırmızı çizginizle size başarılar.

Yaşanan bu ittifak görüşmeleri süresince zaten sizi AKP kurdurdu, işte ne bileyim AKP'nin yanına mutlaka yanaşırsınız diyenler, siyasi liderlerine veya dün başka bugün başka konuşan liderlerine alışık oldukları için onları söylemiş olabilirler, onları da anlayışla karşılıyorum ve temiz ,ilkeli ,dürüst siyasete yeniden refaha bekliyorum .

Hiçbir ittifaka mecbur bırakılmadan kendimize güveniyor ve seçimlere tek başımıza giriyoruz.

Bize göre iki tarafında yanlış olduğunu Millet ittifakında 6 birbirine benzemezin bu ülkeye hiçbir fayda getirmeyeceğini, daha kendi aralarında anlaşamadıklarını yakın zamanda gördük .

Mevcut iktidarın ve cumhur ittifakının 20 yıldır bu ülkede yaşattığı dezerformasyonu, insanlar arasında kutuplaşmayı ,düşmanlaştırmayı başardığını ve iki tarafa da kesinlikle güven kalmadığını ,çarenin milli görüşün tek adresi Yeniden refah partimiz olduğunu apaçık dile getiriyorum.

Kararsız misin, iki tarafı da istemiyor musun ? Gel kardeşim yeniden refahta kapılarımız herkese açık.

Açık ve net söylüyorum bizi küçümseyenler ve yok sayanlar seçimde sürpriz yapacak tek parti yeniden refah partisidir.

İlçe teşkilatımız her gün açıktır ve sizleri beklemektedir.
Burada gelecek var, burada huzur var .

Teşkilatımız gençlik kollarımızla ,kadın kollarımızla, yönetimimiz ve üyelerimizle ,müşahitlerimizle, köy temsilcilerimizle ilçemizde seçime hazırdır.

Sözlerime son verirken tüm Domaniçlilere hayırlı ramazanlar diliyorum, huzur içinde ramazan geçirmeniz dileğiyle. Son olarak bizim ittifakımız milletimizledir. Buyurun başlıyoruz.” ifadelerini kullandı.
SERDAR YİĞİT

Editör: Serdar Yiğit