ORMAN ŞEFİ MURAT YILDIRIM ŞEHİT OLDU

Orman İşletme Şefi Murat Yıldırım ve dozer operatörü Hasan Hüseyin Türker, içinde bulundukları dozerden atlasalar da alevlerin arasında kalmaktan kurtulamamışlardı. Yanarak yaralanan Yıldırım ve Türker, ilk önce Kütahya Evliya Çelebi Hastanesi’ne kaldırıldı. Ardından ambulanslar ile Eskişehir Şehir Hastanesi’ne sevk edilen yaralılar, tedavi altına alındı. 36 yaşındaki Murat Yıldırım, hayatını kaybetti. Yıldırım’ın evli ve 1 çocuk babası olduğu öğrenildi.

HASTANEDE TEDAVİ ALTINA ALINMIŞTI

Kütahya’da Gedikoğlu çiftliği mevkiinde dün çıkan orman yangınına müdahale esnasında yaralanan 2 personel önce Kütahya’da ardından da sevk edildikleri Eskişehir’de bir hastanede tedavi altına alınmıştı. Yangına müdahale sırasında yaralanan Orman İşletme Şefi Murat Yıldırım ve Dozer Operatörü Hasan Hüseyin Türker’in sağlık durumlarının ise iyi olduğu bilgisi de yine gün içerisinde Kütahya Orman Bölge Müdürü Erdal Dingil tarafından duyurulmuştu.

“VAZİFE SIRASINDA YARALANIP VEFAT EDEREK ŞEHİT OLDU”

Orman İşletme Şefi Murat Yıldırım’ın hayatını kaybettiği bilgisini ise ilk olarak Ak Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay verdi. Önsay sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Murat Yıldırım’ın yaşamını yitirmesini “kardeşimiz şehid oldu” ifadeleriyle duyurdu. Önsay’ın açıklamasının tam metni ise şöyle oldu; “Kütahyamızda 30.08. 2023 tarihinde meydana gelen orman yangınında yaralanan Orman İşletme Şefimiz Murat Yıldırım kardeşimiz şehid oldu. Ailesine ve orman teşkilatımıza baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun.”

Editör: Serdar Yiğit