Domaniç Halk Eğitim Merkezi ile Domaniç İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Yedi Renk Kadınları Sosyal Dayanışma Üretim ve İşletme Kooperatifi Kütahya Şubesi ve Domaniç Çamlıca Üretici Kadınlar Kooperatifi kadınlarına Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği kursu veriliyor.
Domaniç İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Gönül Dursun, teorik eğitimin ardından, uygulamalı toprak örneği alma dersi ile Çamlıcalı kadınları doğru gübreleme konusunda bilgilendirdi.

TOPRAK ANALİZİ GEREKLİ

Dursun, Çamlıca'nın üretici kadınlarına verdiği uygulamalı eğitimde yanlış gübre kullanımın verimi düşürdüğünü hatırlatarak, toprak analizinin öneminden bahsetti.

Eğitimde gübre kullanımı hakkında konuşan Dursun, “Yanlış gübre toprağın özünün bozulmasına, çoraklaşmasına, fazla gübre atılırsa cepten fazla para çıkmasına, eksik atılırsa bitkinin verim ve kalitesinin azalmasına neden olur” dedi. Dursun, toprağın yanlış, fazla veya eksik gübre kullanımından doğan aksaklığı giderilmesi için ise toprak analizi yaptırmanın gerekliliğini vurguladı. 

Ayrıca Dursun, toprakların boş bırakılmaması gerektiğinin de altını çizdi.
 

Editör: Serdar Yiğit