Sürdürülebilir çevre için modern tesisler kapsamında Domaniç Belediyesi Atık Su Arıtma tesisi 2016 yılında Zafer Kalkınma Ajansının da 2017 yılında Proje kabul görerek çoğu il ve ilçeleri de geride bırakıp tesis tamamlanmıştı. 

Aktif olarak çalıştırılan Atık Su Arıtma Tesisi bir yılda yaklaşık 500 bin metreküp atık su arıtılarak doğaya temiz su olarak geri verildi.

Yeşil çevre için arıtma tesisleri çok önemli olduğunu belirten Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, “Atık su arıtımı, bir faaliyet sonucunda ortaya çıkan kullanılamayacak durumdaki atık suyu çevreye en az zarar verecek duruma getirme işlemidir ve arıtma tesisleri tarafından yapılırlar. Arıtılmadan doğaya bırakılan atık su,  genel manada çevre kirliliğine sebep olmakla birlikte en fazla göllerin ve denizlerimizin kirlenmesine neden olmaktadır. Atık suyun ulaştığı her mecrada, canlı bir döngü olan ekosistemler olumsuz etkilenmektedir. Belediyemiz bünyesinde çalıştırılan üretken belediyecilik anlayışımız ile projelendirilip faaliyete geçen Atık Su Arıtma tesisi sayesinde arıtılan su doğaya geri verilmiştir” dedi.

Editör: Serdar Yiğit