Mehmet Kaan, 6 yaşında ilik kanseri hastalığına yakalandı ve 3 yıl boyunca zorlu bir tedavi sürecinden geçti. Ancak bu yıl yapılan ilik nakli sonrası sağlığına kavuştu. Mehmet Kaan'ın en büyük hayali ise zabıta olmaktı. Ailesi, bu hayali gerçekleştirmek için İnegöl Belediyesi'ne başvurdu ve İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Başkan Alper Taban'ın talimatı üzerine Mehmet Kaan'a güzel bir sürpriz hazırladı.

Zabıta Haftası'nın kutlandığı 1-7 Eylül tarihlerinde, Mehmet Kaan bir günlüğüne İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürü oldu. Belediyeye davet edilen Mehmet Kaan ve ailesi, Belediye Başkanı Alper Taban tarafından makamında ağırladı. Mehmet Kaan, telsizden zabıta personelinin haftasını kutladıktan sonra Belediye Başkanı tarafından zabıta kıyafeti hediye edildi.

SAHAYA İNİP DENETİMLER GERÇEKLEŞTİRDİ

Ziyaretin ardından İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürü Bilal Aktürk'ten müdürlük makamını devralan Mehmet Kaan, sahaya inerek ekiplerle birlikte denetimler gerçekleştirdi. Çarşı bölgesinde işyerlerini gezip kontroller yapan Mehmet Kaan, gün boyu yaya ve araçlı ekiplerle birlikte görev yaptı.

MUTLU EDEBİLDİYSEK NE MUTLU BİZE

Belediye Başkanı Alper Taban, Mehmet Kaan'a yapılan sürprizle ilgili olarak,

"Mehmet Kaan 9 yaşında, İnegöl’de yaşıyor. Kendisi ilik kanseri aynı zamanda ve zabıta olmak gibi de bir hayali var. Sokakta zabıta gördüğünde çok heyecanlandığını ailesi ifade ediyor. Buradan hareketle de Zabıta Müdürümüz ve arkadaşlarımız bir hazırlık içerisine giriyorlar, ona birtakım sürprizler yapmak istiyorlar. Bugün biz de kendisini burada ağırladık. Bir nebze olsun mutlu edebildiysek ne mutlu bize" dedi.

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürü Bilal Aktürk ise Mehmet Kaan'ın hayalini gerçekleştirmek istediklerini ve bu sürprizle mutlu olduklarını söyledi.

MİNİK ZABITA TRT’YE KONUŞTU

Küçük zabıta Mehmet Kaan Yanık da kendisine yapılan sürprizden dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, çevrenin temiz tutulması konusunda vatandaşları uyardı.

TRT Haber mikrofonuna konuşan Mehmet Kaan Yanık,

"Ben zabıta olmak istiyordum. Bugün bana sürpriz yapıldı. Çok mutlu oldum. Zabıta kıyafetiyle ruhsatlara baktık, denetim yaptık. Buradan yerlere çöp atanları da uyarmak, yasak olduğunu hatırlatmak istiyorum. Lütfen çevreyi kirletmeyelim. Çöpleri çöpe atalım" şeklinde konuştu.
Editör: Serdar Yiğit