Bu yıl İlçemizde ilk defa Yunan işgalinden kurtuluşumuzu kutladık.  Onlarca aracın katılımı ile köyler arasında siren çalarak dolaşan kortej, Domaniç’e döndüğünde ise havai fişeklerle karşılandı.

https://www.youtube.com/watch?v=K9MNGy2_iuo

Kaymakam Muhammed Enes İpek’in talimatları ile düzenlenen ilk Kutlama töreni, 5 Eylül Pazar günü Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı.  Hayme Şenliklerinin ardından akşam saat 20:00’de Kaymakamlık binası önünde toplanan kalabalık araçlarla kortej düzeni alıp köyleri dolaştıktan sonra Domaniç ortaokulunun önünde toplandı. Buradan yaya olarak Belediye önüne kadar meşaleler ve onuncu yıl marşı ile yüründü.

Belediye önünde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, “ Kaymakamımızın destekleri ile ilk defa bu sene yaptığımız Domaniç’imizin kurtuluşu kutlamasını gelecek yıllarda daha geniş çaplı yapacağız inşallah” derken Kaymakam Muhammed Enes İpek’te yaptığı konuşmasında, “ 30 Ağustos Zafer Bayramında resmi törenin ardından akşam da eğlence yapacaktık. Ancak ilçemize yıllarca hizmet etmiş ve ilçemizin sevilen simalarından Mustafa Şimşek’in vefatı nedeniyle eğlenceyi iptal etmiştik. Bu gün hem iptal edilen Zafer Bayramı eğlencelerini telafi etmek hem de Domaniç’imizin Kurtuluşunu kutlamak için Hayme ana programından sonra böyle bir etkinlik düzenledik. İnşallah gelecek yıllarda daha da görkemli eğlenceler yapacağız” dedi.

Kahramanlık türküleri ve şiirlerin okunduğu gecede havai fişekler ise geceye ayrı bir renk kattı.

Editör: Serdar Yiğit