Domaniç, İnegöl iş birliği güçlenecek Domaniç, İnegöl iş birliği güçlenecek

ARIZANIN YENİ TRAFO MERKEZİNDE OLDUĞU DEĞERLENDİRİLİYOR

Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk yaptığı açıklamada,

"İlçemizde yaşanan kesintilerle ilgili daha önce de defalarca görüşmeler yaptık. İl Müdürümüzden öğrendiğimiz kadarıyla yeni trafo merkezinde birkaç rölede arıza çıkmış. Bununla ilgili yeni sipariş geçilmiş. Onlar takılacak ve ona göre tekrar ayar yapılacakmış" dedi.

GEREKLİ DİLEKÇE GENEL MÜDÜRLÜĞE GÖNDERİLDİ

Başkan Ertürk, ayrıca elektrik dağıtım şirketinin sahada taramalar yaptığını ve farklı alanlarda arıza şüphelerinin bulunduğunu ifade etti. Planlı kesintilerle ilgili Pazartesi günlerinde olmaması yönünde talepte bulunduklarını söyleyerek, yaşanan sorunlarla ilgili OEDAŞ Genel Müdürlüğü’ne dilekçe yazdıklarını da belirtti.

“KESİNTİLER YÜZÜNDEN ESNAFLAR İŞ KAZASI RİSKİ İLE KARŞI KARŞIYA”

Başkan Ertük, gönderilmiş olan dilekçenin içeriğiyle ilgili olarak şu ifadelerin yer aldığını bildirdi;

"İlçemizde son aylarda sebebi belli olmayan plansız elektrik kesintileri meydana gelmektedir. Bu durum ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızı mağdur etmektedir. Anlık elektrik kesintileri gün içinde 8-10 defa yaşanmaktadır. Birçok vatandaş, evde elektrikli aletlerin bozulmasından şikâyet etmektedir. Elektrikli vinç ile çalışan sanayi esnafları anlık kesintiler yüzünden iş kazası geçirme riski ile karşı karşıya kalmaktadır."

SIKINTILARIN İVEDİLİKLE GİDERİLMESİ TALEP EDİLDİ

Başkan Ertürk, konuyla ilgili incelemelerin yapılmasını ve sıkıntıların ivedilikle giderilmesini talep ederek, vatandaşların yaşanan mağduriyetin önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı. Elektrik kesintilerinin özellikle kış mevsiminde evsel ısınma konusunda olumsuz etkiler oluşturduğuna da ayrıca dikkat çekti.

Editör: Serdar Yiğit