Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk 6 Aralık Salı günü gazetemize vermiş olduğu açıklamada,  “Bugün, Doğalgaz için Kütahya Çinigaz firması ile görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Domaniç ilçemize getirilmesi planlanan Doğalgaz için Çinigaz firması çalışmalarına başladığını daha öncede belirtmiştik. Çinigaz şirketi İl Müdürü Muammer Ay ve ekibi ilçemizde doğalgaz dağıtım istasyonu ile ilgili yer tespiti için uygun alanlarda incelemelerini Ekim ayında başlatmıştı” dedi.

İSTASYONUN ÇUKURCA'YA YAPILMASINI UYGUN BULDUK

Yapılan toplantının hemen ardından açıklama yapan Başkan Ertürk, “Dağıtım İstasyonu konumu itibariyle Çukurca Beldemiz taraflarına yapılmasını uygun bulduk. Bu vesile Çukurca Beldesi ve Ilıcaksu Mahallesi de programa alınarak 2024'te bizimle beraber Doğalgaz'a kavuşacak” diye konuştu.


KÖYLERDE DOĞALGAZ'A KAVUŞABİLİR

Abone sayısının artırılması için ikinci bir teklifte bulunduklarını söyleyen Ertürk, “Çiftlik köyümüzün bizim Karşıyaka mahallesine dahil olması sebebiyle, oraya yakın Bükerler köyü, Aksu köyü, Çokköy, Berçin köyü ve o alana götürdüğümüz fabrikalar sebebiyle Durabey köyünde dahil olmasını teklif ettik” diye belirtti.

Teklife olumlu bakıldığını ifade eden Başkan Ertürk, BOTAŞ ile yapılan görüşme neticesinde bu konunun netleşeceğini söyledi.
Başkan Ertürk, “BOTAŞ'ın konuya sıcak bakması durumunda buraların artık bize bağlı mahalle mi olması gerekir veya mahalle olmadan yakınlaştıkça mı verilecek, bu devletimizin vereceği bir karar. Köylerimizde getirilen şartları kabul ederlerse  doğalgaza kavuşacak” dedi. 
Ertürk, kendisi ile çok emeği bulunan başta MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz'a ve MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş'a teşekkür etti. 

Editör: Serdar Yiğit