YENİ ÇİFTÇİ DOMANİÇ’E YENİLİK GETİRDİ

Domaniç’te Çiftçilik mesleğine yeni başlayan Yaşar Çağlar, aronya meyvesi yetiştiriciliği ile dikkatleri üzerine çekiyor. Sağlığa faydaları ile bilinen bu "süper meyve", kansızlıkla mücadele etmesi, antioksidan özellikleri ve kanser hücrelerini azaltıcı etkileriyle tanınıyor. Yaşar Çağlar'ın yetiştirdiği organik aronya meyvesi, ilçede yeni bir tarım perspektifi sunuyor. 80 dönüm aronya meyvesi ekimine ulaşılabilirse devlet tarafından destek ve hibelerin de geleceğini belirten Çağlar, Domaniçlileri bu yeniliğe eşlik etmeye davet etti.

“BU MEYVE DOMANİÇTE YETİŞEBİLİR!”

47 yaşındaki emekli vatandaş Yaşar Çağlar, çiftçiliğe başlamasının ardından Domaniç ilçesinde aronya meyvesi yetiştirmeye karar verdi. Çağlar bu konuda, "Çiftçilik mesleğine bir sene önce adım attım. Aronya meyvesi ile başladım ve bu meyvenin sağlık açısından faydalarını biliyordum. Domaniç'te bu meyveyi yetiştirmenin mümkün olduğunu söyledim ve göstermek istedim. Bir yıl içinde meyvelerimi toplamaya başladım ve şu an güzel bir süreç içerisindeyim. Olgunlaşmış meyvelerim var. Bu meyveyi ilgilenen herkesin dikmesini öneririm. Domaniç'te organik ve sağlıklı bir şekilde yetiştirilebileceğini kanıtladım." diye konuştu.

ORGANİK VE ŞİFA KAYNAĞI

Yaşar Çağlar, tarlasında 4.5 dönümlük bir bahçe içerisinde toplamda 1350 adet aronya fidanını yetiştirdiğini belirtti. Meyvelerini elle temizleyerek ve çapalayarak otlarla mücadele ettiğini vurgulayan çağlar, "Bu tohumlar tamamen organiktir ve hiçbir kimyasal madde kullanmıyorum." dedi. Çağlar, Sulamanın haftada bir veya 4 günde bir gerçekleştiğini ve meyveleri hayvanlardan korumak amacıyla bahçenin tellerle çevrili olduğunu da belirti. Aronya meyvesinin faydalarından bahseden yeni ve yenilikçi çiftçi Çağlar, "Bu meyve genellikle pasta malzemelerinde kullanılıyor ve çayı da oldukça popüler. İçimi ve aroması son derece tatmin edici. Kanser ve alzheimer gibi hastalıklarda kullanılabildiği gibi hücre yenilenmesine de yardımcı oluyor." şeklinde konuştu.

Editör: Serdar Yiğit