Domaniç’te ceviz üreticileri bir araya gelememekten yakınıyor. Bu nedenle de cevizlerin ölü fiyata satıldığını belirtiyor.

Yaklaşık 10 yıldır ceviz üreticisi olduğunu söyleyen 73 yaşındaki Mahmut Bilge, Domaniç’te en çok cevize sahip köyün Yeşilköy hemen ardından Çokköy’de bulunduğunu söyledi.

Domaniç’te çetnır, fernor, pedro ve franquette çeşitlerinin olduğunu hatırlatan Bilge,  “Biz Domaniç’te ziraatçilerden yardım bekliyoruz. Bize gelip kimse yardımcı olmuyor. Kurs yok. Biz kendimiz bildiğimizle ne yaparsak öyle üretiyoruz. Yine ceviz fiyatı konusu da sıkıntı. Aracı olan benden çok kazanıyor. Bunun çözümü de birliktelik. Ama biz bir araya gelmiyoruz. Bütün Domaniç kooperatif kursak, olur bu işler ama bir araya gelen yok” dedi.

Aksu köyünde ceviz yetiştiren Saim Toker’de kendi köylerinde 5 binin üzerinde ceviz ağacının bulduğunu hatırlatarak “Fiyatlar çok düşük gidiyor. Her şey en az iki kat artı. Evvelki sene yeşil kabuklu cevizi biz 8 liradan verdik. Geçtiğimiz sene 12’den verdik. O zaman en az 17 lira olması lazımdı. Bu yıl yeşil kabuklu en az 25 TL olması lazım. Az bir cevizde gitmiyor, kamyon kamyon götürülüyor” diye konuştu.

Editör: Serdar Yiğit