Domaniç'in projeleri için önemli adım Domaniç'in projeleri için önemli adım

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Saadet Partisi'ne geçti. Saadet Partili Hasan Bitmez'in vefatının ardından Saadet Partisi'nin Gelecek Partisi'yle kurduğu grubun milletvekili sayısı 19'a düşmüştü.

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Saadet Partisi'ne geçti. Dilekçe TBMM Genel Sekreterliği’ne verildi. Saadet Partisi’nin vekil sayısı yeniden 20 oldu.

FEDAKARLIKTA BULUNDU

Domaniç’te düzenlenen toplantı sırasında bir partilinin geçiş hakkındaki sorusu üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz şöyle konuştu:

“Şu anda mecliste bütçe görüşmeleri devam ediyor ve 26 Aralık’a kadar da sürecek. Bu bütçe görüşmeleri esnasında grupları olan partiler, konuşabiliyor. Fakat şu anda Saadet Partisi gruptan düştüğü için söz hakkını kaybetti. Diğer partilerden destek istendi ancak diğer partiler buna yanaşmadı. Bizim partimiz de bütçe görüşmeleri bitene kadar Saadet Partisi söz hakkını kaybetmesin diye bir fedakarlıkta bulundu. Yani bu geçici bir fedakârlık. Biz tabii ki Saadet Partisi’nin söz hakkını savunuyoruz. Diğer grupların da söz hakkını savunuyoruz. Onun için böyle bir fedakârlık yapıldı. Bu geçici bir süreç. Onun için bunu anlayışla karşılamamız lazım. Bu bir fedakarlıktır. Bu fedakarlıkta Cumhuriyet Halk Partisi’ne düşmüştür, Kütahya’ya düşmüştür” dedi.

Editör: Serdar Yiğit