BELEDİYE BAŞKANI: "İLÇEMİZİN KAN KAYBETMESİNİ İSTEMİYORUZ"

Domaniç Belediye Başkanı Engin Uysal, yaptığı açıklamada,

"1960 yılında Domaniç ilçe olduğunda kurulan PTT Müdürlüğümüz, son tasarruf genelgesiyle Tavşanlı’ya bağlı bir şubeye dönüştürülmek isteniyor. Buradan gidecek personel sayısı dört kişiden üçe düşecek, bir personelimiz gidecek. Bu ne kadar tasarruf sağlar? Biz ilçemizin sürekli kan kaybetmesini istemiyoruz. Halk bankamız, adliyemiz, cezaevimiz, askerlik şubemiz gitti, hastanemiz Tavşanlı’ya bağlı entegre hastanesi oldu. Gelen yatırımcıya kurumlarımızın faal olup olmadığını soruyor. Cevap veremiyoruz. Domaniç halkı da bu duruma tepkili. Tüm vekillerle görüştüm, yardımcı olacaklarını söylediler. Müdürlük olarak kalmasını istiyoruz. Kuruluşun toprakları bunu hak etmiyor" dedi.
Domaniç Halkı PTT Müdürlüğünün Kapatılmasına Tepki Gösterdi

ENCÜMEN TEKDEMİR: "YAPILANIN KARŞISINDAYIZ"

CHP İl Genel Meclisi Üyesi Ercan Tekdemir, 

“1960 yılında hayırsever bir vatandaşın hibe ettiği arsa Domaniçlinin ve Domaniç Belediyesinin katkıları ile yapılan PTT maalesef bugün domaniç‘te son noktaya koymak üzere. Geçmişte vatandaşımızın hibe ettiği arsayı PTT genel müdürlüğü parayla sattı. Halbuki o arsa Domaniç’in malıydı. Bugün bir memur için Domaniç postanesini kapatmak istiyorlar. Biz bunun karşısındayız. Bundan sonra Domaniç’e yapılan her türlü engelleme projelerinde karşılarında olacağız. Tüm partilerin temsilcileri burada, katılan arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.
Domaniç Halkı PTT Müdürlüğünün Kapatılmasına Tepki Gösterdi

ESNAF ODASI BAŞKANI TÜRK: "PTT’ME DOKUNMA"

Domaniç Esnaf Odası Başkanı Yahya Türk,

"PTT’me dokunma diyorum. 2012 yılında yine aynı tasarruf saçmalığıyla adliyemiz kapandı. Daha sonra 28 tanesi geri açıldı. Açılan adliyelerin konumu Domaniç’ten daha kötüydü, nüfus olarak daha azlardı" ifadelerini kullandı.
Domaniç Halkı PTT Müdürlüğünün Kapatılmasına Tepki Gösterdi

MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI ERYAŞAR: "SESSİZ KALDIKÇA DEĞERLERİMİZ GİDİYOR"

Domaniç Muhtarlar Derneği Başkanı Sadık Eryaşar ise,

"Biz sessiz kaldıkça Domaniç’teki değerlerimiz gidiyor. 3,700 nüfuslu Keles’in adliyesi duruyor. Bizim 5,000 nüfusumuz var, adliyemiz yok. Bugün PTT gidecek, yarın başka kurumlarımız gidecek ve elimizde hiçbir şey kalmayacak. Yeri geldi mi Osmanlı şehri diyorlar ama hizmet yapmıyorlar" dedi.
Domaniç Halkı PTT Müdürlüğünün Kapatılmasına Tepki Gösterdi

Domurköy Muhtarı Süleyman Cengiz’de, Domaniç’in sürekli kan kaybettiğini belirterek vatandaşların desteği ile kurumlarına sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

Domaniç’te uyuşturucu operasyonu Domaniç’te uyuşturucu operasyonu

CHP Domaniç İlçe Başkanı Erdoğan Arıkan ve diğer siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı basın açıklamasında, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

Editör: Serdar Yiğit