Domaniç İlçe Özel İdaresinin 19 milyon lira olan 2023 yılı bütçesinin Personel giderleri 425 bin TL, mal ve hizmet alım giderleri 3 milyon 835 bin TL, cari transferler 310 bin TL, sermaye giderleri 13 milyon 430 bin TL ve yedek ödenek 1 milyon TL olarak ayrıldı. 

“KÜTAHYA'YA HİZMETTEN BAŞKA GAYESİ OLAN BİRİYLE KARŞILAŞMADIM”

İl Özel İdaresinin hizmetlerindeki başarının uyum, birliktelik ve saygıdan kaynaklı olduğuna dikkat çeken Vali Ali Çelik, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” kadim felsefesinin devamını sağlamak çok değerli, bütçeler de bu işin bir aracı. İl Özel İdaremiz kurumsal yapısı, çalışma disiplini ve belli konjonktür içinde hedefleri olan bir yapı. Başarılı yapının sürdürülebilirliğini sağlamak da hepimizin sorumluluğu. İl Özel İdaremiz cumartesi pazar demeden sahada çalışıyor. İl Genel Meclisimizde Kütahya'ya hizmetten başka gayesi olan biriyle karşılaşmadım. Hepsinin derdi insana faydalı olmak. Bu benim açımdan, devletimiz açısından çok değerli. İl Genel Meclisi Başkanımız Musa Yılmaz'ın önderliğinde, burada bulunan siyasi partilerin temsilcileri saygıyı, sevgiyi, dayanışmayı örnek olarak yansıtıyor. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

“AMAÇ BİRLİĞİ ÇOK DEĞERLİ”

Birlik ve beraberliğin daimi olması temennisinde bulunan Vali Çelik, “Politika geliştirmek için farklı yerden bakabiliyoruz ama günün sonunda ülkenin, memleketin birliği ve insanın iyi yaşaması için bir amaç birlikteliği var. Birlik ve beraberliğin, iyi niyetin hayır olması açısından başlatılan amaç birliği çok değerli. Rabbim bunu bozmasın, hep birlikte hayırlı hizmetlere bizleri vesile kılsın” ifadelerini kullandı.

“İL ÖZEL İDARESİ KÜTAHYA'NIN HER NOKTASINA TEMAS EDİYOR”

İl Özel İdaresinin birçok farklı alanda Kütahya'nın her noktasına hizmet götürdüğünün altını çizen Vali Çelik, “İlimizin her noktasında eğitim, sağlık, sanayi, tarım, turizm gibi birçok farklı alanda yapılan hizmetlerde İl Özel İdaremizin imzası var. Köylerdeki içme suyu, yol, altyapı, hizmetlerinin yapılması bu işin sadece bir parçası. Ben emeği geçen İl Genel Meclisimi, İl Özel İdaremizi saygıyla selamlıyorum. Rabbim memleketimize, devletimize zeval vermesin” dedi.

Toplantı da 2022 yılında Kütahya İl Özel İdaresinin yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler veren İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz;” Bu yıl da çok önemli çalışmaların altına imza attık. 2022 yılında şuana kadar 55 km sıcak asfalt(BSK) ve Beton yol 160 km de birinci ve ikinci kat asfalt yaptık bunun yanında 83 km de onarımı tamamlamış bulunuyoruz.

“55 KM BSK VE BETON YOL, 160 KM 1. VE 2. KAT ASFALT YOLU TAMAMLADIK.”

Birlikler hariç 135bin m2 köylere kilit taşı, 3,5 km de yollar da büz ihtiyacını karşıladık ve 4 bin adet de trafik levhasını yollarımıza koyduk. Meclisimiz son olarak ilimiz tarımı için 15 milyon TL'lik bir hibe programını hayata geçirdi bu çalışma büyük ses getirdi.


“ 74 ADET HALI SAHAYI HİZMETE SUNDUK.”

31 tanesi bu yıl olmak üzere toplam 74 adet halı sahamızı tamamlayıp hayata geçirdik bunun yanın da 25 adet basketbol ve voleybol sahasını da gençlerimizin hizmetine sunduk. 546 köyümüzün 14 araç 42 personel ile çöplerini topluyoruz bu hizmeti hiçbir bedel olmak sızın kamu hizmeti olarak veriyoruz. 2022 yılında 60 adet içme suyu projesini tamamladık, 19 tane alt yapı kanalizasyon projesi ve 9 adet de GES projesini tamamladık ayrıca sayın valimizin de öncülüğü ile geçen yıldan bu yana sokak hayvanlarımızın rehabilite çalışmalarını yapıyoruz. Ayrıca köylerimizde yaz aylarında sinek ilaçlama hizmeti de veriyoruz.

2023 YILI BÜTÇEMİZİ 600 MİLYON TL OLARAK BELİRLEDİK.”

Bunları ifade ettikten sonra 2023 yılı bütçemiz İdare ve encümenimiz tarafından bize gönderilmesinden sonra üzerinde çalıştık ve 600 Milyon TL olarak bağladık. Bu süre içerisinde 12 ilçemizin Özel İdare Müdürlerini çağırdık ayrıca İdaremizle paydaş 10 İl Müdürümüzü de toplantılara çağırdık onlar da meclisimizi bilgilendirdiler bizler de bu müdürlüklerimizi elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Bu vesile ile başta sayın valimize, meclis üyelerimize, Özel İdaremizin çalışanlarına, basınımıza çok teşekkür ediyorum. Tabi en önemlisi bu kaynakların bizlere aktarılmasında ve ilimize harcanmasında talimatları olan kendisinin bizzat takip ettiğini yakınen bildiğimiz Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize, milletvekillerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.

Editör: Serdar Yiğit