10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya gelen İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdarenin geçen yılki faaliyetlerini ve gelecek yıldaki hedeflerini anlattı.

Kütahya'nın yüzde 90'ına hizmet götürdüklerini bildiren Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Domaniç'e 50 milyon liralık bir yatırım yapacaklarını söyledi.  

Yılmaz, Domaniç Kocayayla mesire alanına Osmanlı çadırı konseptin bir restoran kazandırdıklarını ve orayı geliştirmeye de devam ettiklerini belirterek, “ Domaniç ilçemizde bir gençlik kampı var. Bu da 50 milyonun üzerinde bir yatırım. 50'nin üzerinde kuracağımız çadırla orada bir gençlik merkezi kuracağız” dedi.

PROJE NASIL OLACAK

İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz gazetemize özel yaptığı açıklamada Ebe hatun çamlığına kurulacak 'Gençlik Kampı ve Kayı Obası Tematik Parkı Projesi' içerisinde 52 adet çadır, idari bina, yemekhane, çok amaçlı salon, 2 adet atölye, çarşı, er meydanı, mescit ve Divan-ı Ala olmak üzere 3.831 metrekarelik proje yerleşim alanı bulunacağını ifade etti.

Yılmaz, tiyatro, halı saha, basketbol sahası, okçuluk alanı, er meydanı, paintball, macera parkı, spor alanı ve otoparkında bulunduğu 13.225 metrekarelik açık alan projesine ait merkezin, toplamda 52.556 metrekarelik alana yapılacağını söyledi. 

PROJE NASIL ORTAYA ÇIKTI

Geçtiğimiz 2021 yılı Şubat ayında Söğüt'e yapılacak 28 milyon TL'lik Oba Kent Projesi için gazetemiz, “Alkışlar Bilecik” başlığı ile bir haber girdi. Söğüt'e yapılacak Osmanlı çadırlarından oluşan Oba Kent Projesi için Bilecik'in başarısını öven haberde, 'Bu çadırlar Domaniç'e Kurulmalıydı' serzenişinde bulunuldu. Domaniç'e ziyarete gelen Kütahya Valisi Ali Çelik, benzer bir projenin Domaniç'e kazandırılması için çalışmalara başlayın talimatı verdi. Hız kesmeden Kaymakam Muhammed Enes İpek Mart ayında çalışmalara başladı ve detaylı bir proje hazırlandı. Mayıs ayında ise Vali Ali Çelik ve Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz ilçemize gelerek projenin uygulanacağı alan da incelemelerde bulundular.  

Domaniç Gençlik Kampı ve Kayı Obası Tematik Parkı Projesinin bu yıl başlaması bekleniyor.

Editör: Serdar Yiğit