Sık sık büyük araçların takıldığı köprüye daha bir hafta önce yine bir araç takılmış ve maddi hasarlı olarak kurtarılmıştı.

Yüz yıllardan beri var olan Karşıyaka yolu, Domaniç’in hem Karşıyaka mahallesine hem de tek beldesi olan Çukurca’ya, tek turistik köyü Ilıcaksu’ya ve de en büyük köyü Muratlı’ya açılıyor.

Ancak çevre yolu yapılırken yüklenici firma müteahhidi yolu yeterince yükseltemeyince altta kalan eski yolun üstüne yapılan köprü kullanılamaz hale geldi.

Yedi kez yenilenen köprüde son çare olarak köprünün altı oyuldu. Standartlara uymadığı için de kayıtlara menfez olarak geçildi.

Resmiyette olamayan Karşıyaka köprüsünden yıllardır geçiş yapan araçlar aslından trafik kanunlarına aykırı davranıyorlar.

KÖPRÜ VAR MI YOK MU?

Karşıyaka muhtarlığı bir ara imza toplamaya da kalktı. Ama ne mağdur olanlar ne de yetkililerden ciddi bir adım gelmedi.

İLK DEFA GÖRÜYORUZ.

Teslim almadan yolu incelemesi gerekenlerinde köprüden haberi yokmuş. Onlarda çok şaşırdı. 15 yıllık köprü altından her kes yüzlerce kez geçmiş ama yoldaki sıkıntıyı gören de olmamış üstelik bu köprünün olmadığını da kimse bilmiyormuş.

 Aradan geçen 2 yılda yine bir çalışma olmadı.

ÇÖZÜM KOLAY

Çevre yolu yapılırken yolun bir iki metre daha yükseltilmesi gerekiyordu. Kazıklar da ona göre çakılmıştı. Ancak ihaleyi kazanan yüklenici firmaların biri geldi biri gitti. İşler uzadıkça uzadı. Bir an önce bitmesi için dolgu işlemelerinin de hızlandırılması lazımdı. Masrafta çok olmaması için çalışanların iddialarına göre kazıklar alçaltıldı. Yol bitti Karşıyaka köprüsü de kullanılamaz hale geldi.

Karşıya Mahallesi, Okul öğrencileri, Çakıl, Domurköy, Ilcaksu, Muratlı ve Çukurca Beldesi, yolcularından biri bir gün buradan geçerken başına bir iş gelse çok büyük mağduriyetler yaşayacak.

Domaniç-Tavşanlı yolu Mayıs'ta mı tamamlanacak?; Vatandaşlar yetkililerden net açıklama bekliyor! Domaniç-Tavşanlı yolu Mayıs'ta mı tamamlanacak?; Vatandaşlar yetkililerden net açıklama bekliyor!

Çevre yolunun bir an önce en az bir metre yükseltilmesi, köprünün genişletilmesi ve yeniden geçiş yolu olmasının önünü açacak. Aksi halde köprüye sıkışanlar, kaza yapıp bir de olmayan yoldan geçtiği için ceza yiyenlere daha da kötüsü eklenecek.

Editör: Serdar Yiğit