Yaklaşık 25 yıl boyunca bankada şoförlük yaparak çalışan ve emekli olduktan sonra Domaniç'te çilingirlik yapan Nurettin Eroğlu, özveriyle öğrendiği bu mesleği sonraki nesle aktardı.

Bir süredir evinde tedavi gören ve 4 çocuk babası olan Nurettin Eroğlu, dün gece aramızdan ayrıldı.

İkindi namazına müteakip Sultan Alaaddin Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi.

GENÇLERE HAYAT DERSİ VERMİŞTİ

16 Aralık 2008 tarihinde Domaniç Gazetesi'ne verdiği röportajda, Eroğlu, çilingirlik mesleğinden sonra sirke üretimine başladığını belirterek hem atıkları değerlendirip hem de aile bütçesine katkı sağladığını ifade etmişti.

Eroğlu,

"Emekli biriyim, boş boş gezerken bahçelerde ziyan olan elmaları gördüm. Bu atık elmaları nasıl değerlendirebilirim diye düşünürken sirke işini keşfettim. Son yıllarda elma sirkesi üreterek hem aileme hem de arkadaşlarıma dağıtıyorum. Artan ürünleri satıp mutfak bütçesine katkıda bulunuyorum. Yaşadıklarım beni bile şaşırttı. Gençlere tavsiyem, 'İnegöl’de çalışıyorum' demek yerine, memleketin nimetlerini değerlendirin. Göreceksiniz ki Domaniç gibi bir yerde birçok fırsat var," şeklinde konuşmuştu.
Editör: Serdar Yiğit