ÇUKURCA, MURATLI, ILICAKSU VE KARAKÖY İLK HİZMET ALACAK KÖYLER OLDU

Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Domaniç ilçesine tahsis edilen Mobil Meme Kanseri Tarama Aracı sayesinde, 40-69 yaş arasındaki kadınlara yerinde mamografi çekimleri yapılarak erken teşhis hedefleniyor. Programın ilk etabında, Çukurca, Muratlı, Ilıcaksu ve Karaköy köylerinde kanser taramaları gerçekleştiriliyor.

BİRDEN FAZLA KANSERE YÖNELİK TARAMA YAPILIYOR

Bunun yanında, Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilçemize tahsis edilen KETEM Mobil Tarama Aracı ile ekim ayı boyunca ilçemize bağlı tüm köyler ziyaret edilerek 30-65 yaş aralığındaki kadınlara serviks kanseri taramaları yapılacak.

KANSER TARAMALARI BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Domaniç’te verilen kanser tarama hizmetlerine ilişkin değerlendirmede, erken teşhis ve tedavinin hayat kurtarıyor oluşu ön plana çıkıyor. Halk sağlığı açısından büyük bir tehdit oluşturan kanser, kalp ve damar hastalıklarının ardından ölüm sıralamasında ikinci sırada yer alıyor. Kanserle mücadelede erken teşhisin önemine vurgu yapmak ve toplumun bu konuda bilinçlenmesini sağlamak amacıyla yapılan bu çalışmalar, sağlık hizmetlerine önemli bir katkı sağlıyor.

Editör: Serdar Yiğit